Slatina: Învăţătoarea Cristiana Anghel va ieşi luni din greva foamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Învăţătoarea Cristiana Anghel
Învăţătoarea Cristiana Anghel

După 68 de zile de greva foamei, învăţătoarea din Caracal a hotărât astăzi să iasă de luni din forma extremă de protest care îi pune viaţa în pericol. 

Potrivit Realitatea TV, arhiepiscopul Ioan Selejan de Harghita şi Covasna a reuşit s-o convingă pe învăţătoare să renunţe la forma de protest.
Învăţătoarea a declarat că după ce va ieşi din grevă va începe o altfel de luptă, mai exact, va încerca să-i înveţe pe români prin exemplul personal şi prin vorbe că nu pot să trăiască fără demnitate.
Nu mă pot uita în oglindă. Mai am de trecut un hop. Momentul în care voi începe să mă alimentez. Probabil este un hop mai mare decât greva foamei în sine. Deocamdată semnalul meu de alarmă nu a avut niciun ecou", a spus cadrul didactic.
Cristiana Anghel se află de câteva saptamani în spital, fiind hranită prin perfuzii, pe care iniţial le-a refuzat.

Ea a declarat săptămâna trecută că nu vrea să se sinucidă şi că, dacă medicii îi vor spune că organismul său nu va mai rezista, va renunţa la forma extremă de protest.
Învăţătoarea protestează  faţă de neaplicarea majorării salariale cu 50% în învăţământ, lege aprobată de Parlament, şi faţă de decizia Guvernului de a micşora salariile cadrelor didactice cu 25%.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite