Slatina: Învăţătoarea Cristiana Anghel îi va instrui pe copiii cu cerinţe speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiana Anghel, învăţătoarea din Caracal
Cristiana Anghel, învăţătoarea din Caracal

Cristiana Anghel spune că s-a gândit la copiii care o vor înapoi pe vechea lor învăţătoare şi că, pentru binele lor, îi va lăsa să-şi continue studiile cu aceasta.

După 70 de zile de greva foamei şi mai multe săptămâni de spitalizare, învăţătoarea Cristiana Anghel, din Caracal, s-a întors zilele trecute acasă. Familia, prietenii şi colegii au primit-o cu braţele deschise şi s-au bucurat să o vadă din nou acasă. “Nu mă voi opri aici, politicienii vor mai auzi de mine. Îmi voi continua protestul, însă pe alte căi, voi vedea cum şi în ce fel”, a spus hotărâtă învăţătoarea. Ea spune că a slăbit 15 kilograme şi că organismul său nu îi permite încă să consume decât salată. “Mănânc doar salată de varză crudă cu lămâie. La ea adaug şi un pic de caşcaval. Aceasta este mâncarea mea de bază pe care am suportat-o de la început şi o suport în continuare. Am încercat să mănânc şi carne, dar încă nu pot”, măturiseşte învăţătoarea.

Prima persoană vizitată de învăţătoare a fost edilul din Caracal, Gheorghe Anghel, care a îmbrăţişat-o şi i-a mulţumit că a renunţat la forma extremă de protest. Cei doi s-au împăcat la spital, atunci când primarul a vizitat-o pe învăţătoare. "Îmi voi retrage plângerea depusă împotriva domnului primar, dar nu şi pe cea împotriva consilierilor", a precizat dascălul.

Cristiana Anghel şi primarul din Caracal, Gheorghe Anghel

Cristiana Anghel şi primarul din Caracal, Gheorghe Anghel

image

Edilul o invită pe învăţătoare s-a ia loc

Din ianuarie, din nou la catedră

Cristiana Anghel se va întoarce la şcoală după sărbătorile de iarnă, dar nu la clasa care i-a fost repartizată, ci se va ocupa de copiii cu cerinţe speciale. “Doamna învăţătoare va ocupa postul de profesor itinerant, post pe care noi voiam să îl avem de mai mult timp. Cei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt l-au aprobat, iar doamna Anghel va lucra cu 12 copiii cu cerinţe educaţionale speciale”, a explicat Silviu Frăsineanu, directorul Şcolii nr 2 din Caracal, unde lucrează învăţătoarea.

image

Silviu Frăsineanu, directorul şcolii nr. 2 din Caracal

Anghel spune că a acceptat acest post de dragul copiilor care au dorit să-şi continue studiile cu vechea lor învăţătoare, Cătălina Bleja. “Sunt titulara şcolii şi aş fi putut să nu accept acest post, dar de ce să fac rău copiilor? Dacă ei o vor pe vechea învăţătoare, mă voi da eu la o parte”, a spus Cristiana Anghel.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite