Slatina: Instalaţii electrice defecte sau improvizate în centrele de plasament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un control recent al pompierilor a scos la iveală nereguli la clădirile care adăpostesc copii şi bătrâni. Militarii au descoperit 16 probleme legate de prevenirea şi stingerea incendiilor şi au apicat amenzi de 500 lei.

Instalaţii electrice defecte ori improvizate, marcaje necorespunzătoare pentru evacuarea persoanelor cu deficienţe de vedere sau neefecturea ritmică a exerciţiilor de evacuare în caz de situaţii de urgenţă au fost cele mai frecvente deficienţe. „Persoanele care deservesc aceste spaţii au preocupare faţă de aspectul preventiv, însă responsabilitatea evacuării persoanelor cu deficienţe neuro-motorii sau cele vârstnice trebuie să reprezinte o prioritate în activitatea de zi cu zi a personalului angajat. De asemenea, subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt vor planifica exerciţii de evacuare şi intervenţie în caz de incendiu la astfel de construcţii“, a spus Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
În subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt se desfăşoară activităţi de îngrijire şi ocrotire a tinerilor şi bătrânilor în 50 de spaţii care trebuie să asigure şi condiţiile de securitate la foc.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite