Slatina: Inspectorul arestat pentru luare de mită se întoarce la serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorul susţine că este nevinovat
Inspectorul susţine că este nevinovat

Magistraţii Curţii de Apel Craiova l-au eliberat şi îl cercetează în stare de libertate. Marian Arsene a fost prins în flagrant având bani asupra sa, pe care îi luase de la un bărbat sub pretextul că îl va scăpa de plata unor impozite fictive.

Angajatul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Olt, Marian Arsene, din Slatina, care la sfârşitul lunii octombrie a fost arestat pentru luare de mită, a fost eliberat zilele trecute. După ce magistraţii Tribunalului Olt au emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, finanţistul a făcut recurs la Curtea de Apel Craiova şi a cerut cercetarea în libertate. “Recursul formulat de inculpat s-a admis şi a fost respinsă propunerea de arestare preventivă. Instanţa nu a stabilit vreo interdicţie pentru inculpat”, a explicat judecătorul Aurel Ilie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova.

Încadrat pe o altă funcţie

Potrivit reprezentanţilor DGFP Olt, inspectorul se va întoarce la serviciu, dar nu va mai avea funcţia de inspector superior în cadrul activităţii de inspecţie fiscală pe persoane fizice, ci va lucra pe un alt post. “Angajatul DGFP Olt va reveni la serviciu zilele acestea, probabil începând de luni. Până la finalizarea anchetei, nu va mai lucra pe aceeaşi funcţie, ci va avea o altă încadrare, fără atribuţii de control”, a explicat Mihaela Marinescu, purtătorul de cuvânt al DGFP Olt. Conducere unităţii l-a suspendat pe inspector din funcţie imediat după ce acesta a primit mandat de arestare. “Instituţia nu admite şi nu încurajează astfel de fapte. Salariatul a acţionat singur şi în timpul său liber, iar această situaţie nu poate fi generalizată pentru restul angajaţilor”, au spus, imediat după arestarea finanţistului, reprezentanţii instituţiei.

“Sunt nevinovat! Nu am făcut nimic”

Inspectorul oltean este acuzat pentru luare de mită şi riscă o pedeapsă cuprinsă între 3 şi 15 ani de închisoare. Potrivit anchetatorilor, acesta avea asupra sa suma de 5.000 de lei, bani proveniţi în urma unor „servicii” făcute unui bărbat din comuna Optaşi Măgura, cu domiciliul în Piteşti, sub pretextul că îl va scăpa de plata unor impozite. Banii au fost găsiţi în autoturismul bărbatului. Conform oamenilor legii, Arsene îşi selecta atent victimele şi se axa pe cei care aveau utilaje agricole cu care munceau pământul în arendă, pretizând sume mari de bani în schimbul ştergerii obligaţiilor fiscale către stat. Deşi activitatea pe care aceştia o desfăşurau era perfect legală, oamenii îi plăteau banii de frica amenzilor. Este cazul şi lui Sandu Ilie care a fost contactat de Arsene Marian, inspector superior în cadrul  DGFP Olt, căruia i-a cerut bani pentru a-l scuti de plata unor impozite fictive către stat de peste 80.000 de lei. “A cerut suma de 12.500 de lei de la Marian Stanciu, bani pe care i-a şi primit, şi 16.300 de lei de la fratele reclamantului, Cristian Ilie”, a spus Eugen Iacobescu procuror. „Sunt nevinovat! Eu nu am făcut nimic“, a strigat Arsene, în timp ce era băgat în duba poliţiei.



Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite