Slatina: Injecţiile au luat locul pastilelor la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pastilele lipsesc din toate secţiile spitalului
Pastilele lipsesc din toate secţiile spitalului

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina nu are medicamente care se administrează pe cale orală. Problema va fi rezolvată în totalitate anul viitor atunci când vor fi încheiate alte contracte cu furnizorii.

Bolnavii care ajung la SJU Slatina şi au nevoie, pentru tratarea problemelor de sănătate, de medicamente sunt nevoiţi să meargă la farmacie şi să le cumpere. Unitatea spitalicească nu are în depozit pastile, ci doar tratament injectabil. „La sfârşitul fiecărui an calendaristic, fiecare secţie a spitalului face un referat de necesitate. În baza acestuia, se introduce în licitaţie oferta. Vechea conducere nu a respectat necesarele întocmite de doctori, şi s-au preferat, nu ştiu din ce motiv, medicamentele injectabile“, a explicat medicul Romeo Stănclescu, directorul medical al SJU Slatina. Problema a mai fost sesizată de cadrele medicale în cursul acestui an, însă nu s-a găsit o rezolvarea deoarece conducerea unităţii sanitare este obligată să respecte contractele încheiate.

Fără aspirină sau paracetamol


Între timp însă pacienţii sunt nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru medicamentele de care au nevoie. „Contractele s-au încheiat şi suntem obligaţi să le respectăm până la sfârşitul acestui an. Şi eu mă plâng că nu există pastile, şi mulţi alţi medici pentru că problema aceasta se regăseşte în tot spitalul. Sperăm să găsim o soluţie pentru ca pacienţii să nu fie nevoiţi să-şi cumpere singuri medicamentele“, spune Stănculescu.
Şi medicii de la SJU Slatina se plâng că nu au cu ce să trateze pacienţii. „E imposibil ca într-un spital de urgenţă să nu există medicamente precum aspirina, paracetamolul sau algocalminul. Lista poate continua pentru că nu există pastile în acest spital. Nu ştiu de ce s-a comandat numai tratament injectabil, care e şi mai scump. Nu putem înlocui tot timpul pastilele cu injecţiile pentru că nu poţi să înţepi un om pentru orice durere“, se plânge un doctor de la SJU Slatina, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite