Slatina: Încep lucrările de reabilitare şi extindere a Liceului cu Program Sportiv, cu fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contractul proiectului cu o valoare de 6,47 milioane lei a fost semnat în septembrie 2010, mâine urmând să fie demarate lucrările.

Primăria Slatina a accesat prin Programul Operaţional  Regional fonduri pentru două proiecte privind reabilitarea unor instituţii de învăţământ. Este vorba de Liceul cu Program Sportiv şi Colegiul Agricol, pentru a căror modernizare a fost solicitată suma de 15,44 milioane lei. Ambele contracte au fost semnate.
“În ceea ce priveşte cele două proiecte prin care Primăria Slatina a accesat bani pentru infrastructura educaţională, pentru Liceul cu Program Sportiv  am parcurs toţi paşii privind demararea implementării, iar pe 27 aprilie se va da ordin de începere a execuţiei lucrărilor. Sperăm ca şi în ceea ce priveşte Colegiul Agricol “Carol I” să ne mişcăm la fel de repede, iar în trei luni de zile să demarăm lucrările”, a declarat edilul Darius Vâlcov.

Colegiul Naţional Agricol, reabilitat cu peste 8 milioane lei

Proiectul “Reabilitare şi extindere clădiri şi reţea de canalizare - Liceul cu Program Sportiv, municipiul Slatina, jud. Olt”, are o valoare totală de 6.476.203,36 lei, dintre care valoarea finanţării nerambursabile de 4.364.974,88 lei, iar cea a contribuţiei proprii de 2.111.228,48 lei.
Investiţia presupune mansardarea a  trei corpuri aparţinând liceului: corpul principal, corpul de legătură şi corpul extindere, construcţii în regim Sp+P+2E. Camerele de cămin, cu 3-4 paturi sau 2 în unele zone, vor fi dotate cu mobilier modern. Va fi supraetajat corpul anexă, o construcţie proiectată şi executată în 1996. Parterul se va păstra ca sală de sport, în timp ce cele două 2 etaje care se vor construi vor fi utilizate drept sală de conferinţe (etajul 1) şi sală multimedia (etajul 2). Sala de conferinţe va fi dotată cu mobilier modern, iar cea multimedia cu mobilier şi echipamente IT, spaţiu ce va fi folosit pentru interacţiunea între elevi, informare specifică, acces la internet, activităţi didactice, etc.
Proiectul mai presupune şi realizarea unui racord de canalizare nou,  deoarece cel actual nu funcţionează în condiţii normale la evacuarea în sistemul stradal.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite