Slatina: Incendiile vin pe coşurile necurăţate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa Dumitraşcu lucrează la repararea acoperişului.
Constanţa Dumitraşcu lucrează la repararea acoperişului.

Pompierii olteni au intervenit azi-dimineaţă la stingerea a două incendii provocate de coşurile de fum deteriorate şi necurăţate.

Unul dintre focuri a izbucnit la ora 5.00 la o casă din comuna Valea Mare, iar militarii s-au luptat cu flăcările 40 de minute. Proprietarul nu a supravegheat focul şi după câteva minute locuinţa lui s-a umplut de fum, pagubele fiind de peste 5.000 de lei. În ultima perioadă au avut loc peste 15 incendii care au izbucnit din cauza coşurilor de fum.

„Cu toate eforturile militarilor din cadrul Inspecţiei de Prevenire şi a campaniilor de informare desfăşurate de către ISU Olt, în perioada 15 octombrie- 28 decembrie au avut loc 15 incendii din cauza coşurilor de fum deteriorate şi necurăţate şi a materialelor combustibile depozitate în apropierea acestora“, a spus Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

Pompierii sting câteva incendii pe zi

Dacă în urmă cu câteva luni, pompierii aveau cel mult o intervenţie pe zi, acum au ajuns să aibă 3-4 incendii de stins.

Vina aparţine în totalitate oamenilor care nu înţeleg că sobele deteriorate le pun în pericol viaţa şi le distrug în câteva minute agoniseala de-o viaţă. „Deşi cetăţenii cunosc aceste riscuri, continuă să facă focul în sobe fără a lua în seamă pericolul pe care acestea îl reprezintă. Coşurile care nu sunt curăţate de foarte mult timp pot provoca un incendiu de fiecare dată când se face focul în sobă”, a explicat Alin Băsăşteanu.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite