Slatina: Incredibil- A fost operat de trei ori la mână de medicul Iancu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aangajatul care şi-a reclamat patronul la ITM Olt, după ce a căzut de pe schelă şi şi-a rupt mâna, a avut ghinionul să fie operat de Paul Iancu, unul dintre medicii criminali. Omul spune că după primele două intervenţii chirurgicale, mâna i s-a infectat, la fel ca în cazul băiatului de 9 ani.

Ion Calotă, de 39 de ani, din Slatina, spune că a fost la un pas de moarte din cauza unei fracturi la o mână, pe care a suferit-o în timpul serviciului. Bărbatul a ajuns de urgenţă la spitalul din Slatina  şi a fost operat de trei ori de doctorul Paul Iancu pentru că mâna i s-a infectat. Calotă povesteşte că, deşi se simţea rău, medicul Iancu îi spunea de fiecare dată că nu e nimic grav şi că se va vindeca. „M-a operat pe 14 decembrie prima dată. Pe 20 ianuarie când am venit la control a zis că am o infecţie, dar că e bine, va trece. Pe 22 ianuarie m-a operat din nou şi mi-a deblocat pumnul. Am făcut iar infecţie, mi-a scos tija şi m-a operat a treia oară. A zis că nu mi-a rezistat corpul la tijă şi că de aceea am făcut infecţie. De fiecare dată, domnul doctor îmi spunea că nu am nimic, mă voi vindeca. Sunt aproape şase luni de la accident şi nici acum nu mi s-a vindecat mâna complet. În loc să stau în spital 30-40 de zile, cât se stă pentru o astfel de operaţie, am stat 180 de zile”, povesteşte bărbatul.

„Nu e normal să stea atâta timp în spital”


Ortopedul Paul Iancu, care este în concediu, nu a putut fi contactat telefonic pentru a-şi spune punctul de vedere. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Constantin Vladu, recunoaşte că medicul a greşit undeva de s-a ajuns la trei operaţii pentru o banală fractură la mână. „Nu e normal ca un pacient să stea atâta timp în spital pentru o fractură. O astfel de problemă medicală nu necesită atâtea zile de îngrijiri medicale”, a spus Vladu.
Medicului Paul Iancu i s-a desfăcut contractul de muncă, după ce în urmă cu trei săptămâni, Cristian Grigore, 9 ani, din Şerbăneşti a murit în urmă cu 3 săptămâni, după ce a căzut şi-a fracturat mâna. În raportul comisiei de la Miniterul Sănătăţii, s-au prezentat greşelile pe care atât medicul Iancu, cât şi chirurgul Mircea Tuşciuc le-au făcut atunci când l-au tratat şi operat pe copil.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite