Slatina: Încă două parcări supraetajate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa clienţilor din parcarea supraetajată de la spital nu descurajează Primăria Slatina, care intenţionează să mai construiască în municipiu încă două parcări supraetajate.

Slatina geme de maşini, cărora primăria nu poate să le asigure un loc de parcare. Cum în municipiu nu se mai parchează decât în câteva locuri fără plata unei taxe ocazionale (1,5 lei/ două ore) sau curente (25 lei/an), fiecare maşină ar trebui să aibă locul ei. Confruntată cu o lipsă acută a locurilor de parcare- 10.000 la 35.000 de maşini, Primăria Slatina pare să fi găsit soluţia salvatoare: construirea de parcări supraetajate. Cum vreo zece parcări multilevel ar rezolva problema, administraţia s-a apucat serios de treabă. După trei ani de lucrări, prima parcare supraetajată a fost dată în folosinţă în urmă cu circa două luni de zile, lângă Spitalul Judeţean. Are o capacitate de 132 de locuri, investiţia fiind de 4,1 milioane lei. Deocamdată, slătinenii nu prea par interesaţi să parcheze, fiind folosită doar o treime, şi aceea pentru parcarea cu ora (1,5 lei/2 ore). Însă proprietarul parcării, SC Imobiliare Consloc (societatea Consiliului Local), are în lucru un proiect de parcarea în regim de abonament (variante: 50 lei/lună între orele 16,00/18,00- 9,00, 100 lei- 24 de ore din 24 sau 150 lei- non stop cu loc rezervat) şi de închiriere a faţadei în scopuri publicitare.

image


Construirea a altor două parcări supraetajate a afost anunţată aseară, în şedinţa consiliului local, la aprobarea bugetului local de venituri şi cheltuieli pe 2011. „Se vor construi încă două parcări multilevel. Una va fi în spatele Centrului Cultural „Eugen Ionescu”, iar cealaltă în apropierea supermarketului Minimax, strada Aleea Muncii”, a specificat admnistratorul public Minel Prina.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite