Slatina: În urma spectacolului umanitar, s-au strâns 900 lei pentru şcoala de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii obţinuţi în urma spectacolului care a avut loc aseară vor fi donaţi Fundaţiei William Tyrrell, care le va asigura masa elevilor şcolii de vară.

Consiliul Judeţean al Elevilor Olt a demarat campania umanitară „Children for children“, cu scopul de a sprijini Fundaţia William Tyrrell în organizarea şcolii de vară. Iniţiatorii campaniei au organizat aseară, la ora 17.00, un spectacol de muzică şi teatru la Casa de Cultură a Tineretului din Slatina. Pe scenă au urcat Ioana Anuţa, Alina Statie şi Răzvan Peicea. În afara momentelor muzicale, elevii Colegiul Naţional Radu Greceanu le-au pregătit spectatorilor şi mici momente vesele de teatru. De asemenea a avut loc şi o demonstraţie de Zumba. „Elevii s-au mobilizat pe cât posibil având în vedere că suntem în vacanţă. S-au strâns 900 lei, o sumă care i-a încântat pe cei de la Fundaţia William Tyrrell. Ne bucurăm că am avut succes şi cu siguranţă o să mai organizăm astfel de acţiuni“, a spus Diana Morea, preşedinta Consiliului Judeţean al Elevilor Olt.

Copii rromi şi cu dizabilităţi, şcolari de vară

Banii strânşi vor merge la Fundaţia William Tyrrell din Slatina, care îi va folosi pentru asigurarea mesei de prânz a copiilor care frecventează şcoala de vară. „Şcoala de vară are ca obiectiv crearea unui mediu motivant pentru cei care o frecventează şi testarea abilităţilor învăţate la şcoală. Apreciem şi ne bucură ideea celor de la Consiliul Judeţean al Elevilor. Orice ajutor e binevenit, mai ales că ultima ediţia a şcolii de vară ne-a costat 6.000 de lei“, a spus Mariana Gruia, coordonatorul fundaţiei. Peste 70 de copii din comunitatea romă din Slatina dar şi câţiva micuţi cu dizabilităţi vor frecventa în acest an cursurile şcolii de vară organizate de Fundaţia William Tyrrell.

image


INFO BOX
Şcoala de vară pentru a şaptea oară

Fundaţia William Tyrrell organizează şcoala de vară pentru a şaptea oară la Slatina. Şcoala de vară se desfăşoară în perioada 4 iulie – 15 august, la Şcoala Generală Nr. 1 din municipiu. Copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 15 ani vor merge la cursuri de trei ori pe săptămână, în zilele de marţi, miercuri şi joi, iar acolo vor face pregătire şcolară, sport şi activităţi creative.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite