Slatina: Ilie Scaete, poliţistul care se relaxează vânând mistreţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A imobilizat zeci de persoane violente şi a folosit armamentul din dotare de nenumărate ori pentru a-i prinde pe infractori.

Este poliţist încă din anul 1989. A moştenit dragostea pentru cariera militară de la bunicul său, care a fost jandarm. Poveştile pe care acesta i le spunea atunci când era mic l-au făcut să iubească viaţa de militar şi să aleagă această meserie. „Am făcut mai întâi Liceul de Marină din Orşova, am urmat apoi Şcoala de Subofiţeri de Poliţie, după care am început să lucrez în poliţie”,  îşi aminteşe Ilie Scaete. A fost mai întâi ajutor de şef de post în comuna Băbiciu, apoi şef de post în localitatea Priseaca. „Mi-am făcut şi îmi fac treaba cu devotament. M-am înţeles foarte bine cu cetăţenii din cele două comune. Dacă acum merg acolo, oamenii mă primesc ca pe un prieten, nu ca pe un poliţist”, mai spune Scaete.  În 2000 a devenit şeful Poliţiei Potcoava, unde a lucrat până în anul 2002. Apoi, până în 2006 a lucrat în cadrul Poliţiei de Ordine Publică Slatina, după care a devenit şeful acestui serviciu.

„Am o relaţie de prietenie cu subordonaţii mei”

Coordonează toţi agenţii din cadrul Serviciului de Ordine Publică din Slatina şi aşteaptă numai rezultate bune de la ei. „Am o relaţie de prietenie cu subordonaţii mei şi comunicăm foarte bine. Ei ştiu că trebuie să îşi facă bine treaba şi, atâta timp cât obţin rezultate bune, nu am de ce să mă supăr pe ei”, adaugă poliţistul. Ilie Scaete are un singur hobby, vănătoarea. „Tatăl mă lua cu el la vânătoare când eram mic, iar cu timpul a devenit o pasiune şi pentru mine. Când eram la liceu, duminica mergeam cu împreună cu maestrul de vânat în munţii Banatului. Era foarte frumos. Acum merg vânat în timpul liber cu grupa de vânătoare. Mă simt foarte bine, mă face să uit de activităţile cotidiene. Cea mai mare pradă a mea sunt mistreţii”, îşi aminteşte poliţistul.

Profil:
Născut. 01 decembrie 1965
Studii.  Liceul de Marină Orşova, Şcoala de Subofiţeri de Poliţie Câmpina, Facultatea de Drept Bucureşti şi  Academia de Studii Economice Bucureşti
Familie. Căsătorit, doi copii

Întrebări şi răspunsuri:
Cum este munca de poliţist?
Frumoasă şi, în acelaşi timp, grea. Dacă dacă o faci cu dăruire. Dacă o faci doar aşa, ca să ai un serviciu, cum fac tinerii din ziua de azi, nu obţii niciodată rezultate bune.

Ce calităţi trebuie să aibă un bun poliţist?
Să fie foarte serios, în primul rând. Să muncească şi să iubească această meserie. Foarte important este să ştie să facă diferenţa dintre adevăr şi neadevăr. Dacă are toate aceste calităţi, atunci este un poliţist adevărat. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite