Slatina: Ileana Cheroiu s-a sinucis din cauza notelor la matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ileana Cheroiu, o adolescentă de 18 ani şi-a pus aseară capăt zilelor pentru că tatăl ei a aflat că a luat note mici la matematică. Tânăra a scris în biletul de adio că nu vrea să fie o povară.

CITIŢI ŞI: O pensionară s-a aruncat pe geam, să scape de bătăile fiului

O adolescentă de 18 ani, elevă la Colegiul Naţional Radu Greceanu din Slatina s-a spânzurat aseară, lăsând în urmă un simplu bilet de adio prin care cerea familiei să se roage pentru ea, mărturisind că nu mai vrea să fie o povară pentru ei.Ileana Cheroiu era o elevă cu rezultate foarte bune la învăţătură, făcea parte din colectivul unei clase de olimpici şi era foarte iubită de colegi.Aceştia au aprins lumânări şi au pus trandafiri albi pe banca unde stătea Ileana. “Nu mi-aş fi imaginat niciodată că ar putea face aşa ceva. Era mereu veselă, glumea. Îi plăcea să citească, să se joace pe calculator, se înţelegea bine cu toată clasa”, a spus Cristina.

image

Note de 4 şi 5 la matematică

Motivul pentru care tânăra a decis să îşi pună capăt zilele pare să fie chiar notele mici pe care le avea la matematică, doi de 4 şi doi de 5. Tatăl ei a vebit ieri la şcoală ca să se intreseze de situaţia fetei şi când a văzut notele de la matematică a ameninţat că o bate. Colegii spun însă că pe ea nu o interesau notele pentru că se pregătea pentru a da la medicină. “Nu o interesa matematica. Mulţi avem note mici la matematică. Ea vroia să dea la medicină şi se pregătea la biologie”, a spus Aurelia Răuţoiu, colega fetei.
Diringintele ei, profesorul de fizică Nicolae Ioniţă a declarat că Ileana era o elevă model şi că nu avea probleme la şcoală. “Nimic din comportamentul ei nu prevestea acest gest. Era o fire veselă, comunicativă, era olimpică la biologie şi vroia să devină medic. A avut medii mari, 9,44 în clasa a IX-a, în clasa a X-a 9,26, iar în clasa a XI, 9,27”, a spus dirigintele.
Şi vecinii au cuvinte de laudă la adresa tinerei care stătea singură în apartamentul părinţilor ei. “Era o fată foarte liniştită, nu a făcut gălăgie în bloc. Nu avea anturaj dubios. Parcă nu stătea nimeni în apartament, nu aducea pe nimeni acasă”, a spus Valeria Maican, 43 de ani, vecină.
Ileana s-a spânzurat aseară de ţeava de gaz de la bucătărie, înainte de a face acest gest a aprins o lumânare şi a scris biletul de adio. Poliţia a început cercetările în acest caz şi aşteaptă rezultatul necropsiei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite