Slatina: VIDEO IPJ Olt ţine ascunse numele poliţiştilor care au asistat la o bătaie cu topoare şi cuţite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei agenţi au lăsat un grup de rromi să atace cu topoare paznicul cazinoului
Trei agenţi au lăsat un grup de rromi să atace cu topoare paznicul cazinoului

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt refuză să dezvăluie identitea celor trei poliţişti care nu au intervenit în scandalul izbucnit la sala de jocuri de noroc „Million” din Slatina între un grup de rromi şi paznicul cazinoului.

Un grup de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt (IPJ), sunt anchetaţi pentru că nu şi-au făcut datoria. Aceştia au fost chemaţi în urma unui apel primit prin 112 sâmbătă noaptea să intervină la un scandal care tocmai izbucnise la o sală de jocuri de noroc, din Slatina între paznicul Florin Marinete, de 26 de ani şi alţi trei tineri de etnie rromă. Agresorii paznicului au chemat în ajutor un grup de bărbaţi care au intrat în cazinou înarmaţi cu topoare şi cuţite. Aceştia au acţionat într-un mod foarte organizat, unul dintre ei ţinându-i de vorbă pe poliţişti, iar ceilalţi au intrat pe uşa sălii fără să fie opriţi.

Cu toporul la spinare printre poliţişti

Cei trei poliţiştii de la Ordine Publică aflaţi la faţa locului au lăsat să treacă pe lângă ei, fără să intervină, mai mulţi bărbaţi înarmaţi cu cuţite şi topoare care au intrat în cazinou fără ca aceştia să acţioneze. Un martor la eveniment a filmat acest incident şi a postat filmul pe internet.
„Am declanşat o anchetă pentru a cerceta modul în care poliţiştii au acţionat la faţa locului, urmând să fie luate măsuri împotriva celor patru poliţişti aflaţi la faţa locului care nu au intervenit corespunzător. Aceştia ar fi trebuit să intervină pentru aplanarea conflictului. Cei trei poliţişti pot fi sancţionaţi chiar şi cu penalizări salariale pentru atitudinea lor necorespunzătoare”, a declarat comisarul Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Reprezentaţii IPJ îi protejează pe agenţii prezenţi la faţa locului şi nu vor să spună numele poliţiştilor, deşi la scandal au asistat zeci de persoane care treceau pe acolo la acea oră. ”Desfăşurăm o cercetare prealabilă pentru a stabili ce s-a întâmplat dar nu putem să le divulgăm numele”, a precizat Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Olt.

Paznicul a luat bătaie sub ochii poliţiştilor

Sâmbătă seara un grup de bărbaţi de etnie rromă s-au luat la bătaie cu un bodyguard al sălii de jocuri „Million” şi au intrat peste acesta lovindu-l cu pumnii şi cu diverse obiecte. În tot acest timp agenţii de poliţie nu au intervenit, stând în uşă şi privind cum paznicul se lupta cu agresorii. În urma răfuielii paznicul a ajuns la spital şi a avut nevoie de peste 15 zile de îngrijiri medicale.

Alţi poliţişti cercetaţi

Doi poliţişti rutieri sunt cercetaţi de conducerea IPJ Olt după ce l-au lăsat pe agentul Constantin Gongea din comuna Brastavăţu înarmat în timp ce i se recoltau probe bilogice pentru stabilirea alcoolemiei. Agentul a condus maşina poliţiei băut şi a accidentat pe 3 ianuarie, doi pietoni. Poliţiştii rutieri l-au condus la Centrul de Permanenţă Brâncoveni şi nu i-au luat pistolul, iar agentul şi-a tras trei gloanţe în cap şi a speriat medicii, asistentele şi bolnavii de acolo. Cercetat este şi agentul Gongea care are puţine şanse să se mai întoarcă în poliţie.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite