Slatina: IAC a început construirea fabricii de la Balş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Balş se vor produce planşe de bord, panouri de portiere, capitonaje de plafon şi diverse garnisaje, pentru a sprijini producţia Ford de la Craiova. Investiţia de 58 de milioane de euro aduce 400 de noi locuri de muncă şi un parc de distracţie pentru copii.

Economia Balşului va fi ajutată de liderul de marcă la nivel mondial în rândul furnizorilor de componente şi sisteme auto - IAC Group, primul furnizor auto ce deschide o fabrică greenfield în România. Oraşul se confruntă cu o lipsă acută de locuri de muncă, rata şomajului fiind de 8,5%.
În urmă cu trei săptămâni de zile, International Automotive Components Group (IAC) a anunţat că va investi 58 milioane euro în construirea unei unităţi ce va produce planşe de bord, panouri de portiere, capitonaje de plafon şi diverse garnisaje.
Construirea fabricii a fost demarată zilele acestea lângă cea de Osii şi Boghiuri (SMR), la intrarea în oraş dinspre Slatina. Inaugurarea oficială a şantierului de către conducerea IAC Group este anunţată pentru săptămâna viitoare, 23 februarie, finalizarea lucrării fiind preconizată în toamnă.

image

Muncitorii dau zor să ridice fabrica până-n toamnă

Sute de locuri de muncă

„Este un lucru major venirea unui important furnizor auto la Balş. Înseamnă noi locuri de muncă, venituri la buget şi sperăm că va atrage şi alţi investitori. Se va construi în apropierea fabricii un parc de distracţie pentru copii, cu specific olandez”, declară primarul Mădălin Teodosescu.
IAC a anunţat angajarea a circa 400 de persoane, a căror recrutare va începe în curând. „În cea de-a doua jumătate a acestei luni se vor publica pe site-ul nostru datele de profil ale candidaţilor şi informaţii privind procesul de recrutare. Propunerile şi CV-urile primite până acum au fost redirecţionate pe e-mailul afişat pe site”, spune Andreea Dobra, responsabil comunicare.
 
INFO BOX
Bogaţi peste noapte

Venirea IAC în oraşul de pe Olteţ le-a adus o mică avere proprietarilor terenului, care au vândut metrul pătrat la un preţ nesperat, de 14 euro. Cel mai norocos a fost bălşanul Mircea Băloiu, care s-a îmbogăţit peste noapte. Suprafaţa de 10.000 de metri pătraţi pe care o cultiva până acum cu porumb i-a adus un câştig de 140.000 de euro.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite