Slatina: Hoţul cercetat în libertate, paznicii riscă să fie daţi afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoana care săptămâna trecută a spart Spitalul Slatina şi şi-a făcut nevoile într-un birou a fost identificată. Poliţiştii spun că deocamdată nu pot oferi mai multe informaţii despre aceasta întrucât cercetările sunt în desfăşurare.

“Autorul spargerii de la spital a fost identificat de poliţiştii. Nu putem oferi însă mai multe amănunte întrucât ancheta este în curs de desfăşurare. Persoana în cauză va fi cercetată pentru furt calificat”, a precizat comisarul-şef Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Surse din rândul anchetatorilor spun că spargerea de la spital ar fi fost dată de una dintre cele două persoane care săptămâna trecută au fost arestate după ce au spart două biserici din comuna Verguleasa - Olt.

În noaptea în care spitalul a fost spart, cinci agenţi de la Serviciul Judeţean de Pază Olt păzeau unitatea medicală, însă niciunul nu a văzut hoţul. Conducerea Spitalului spune că va lua măsuri în acest caz. „În prezent se desfăşoară o anchetă internă. Aşteptăm rezultatul acesteia, iar dacă se stabileşte că agenţii care se aflau de serviciu în noaptea respectivă au vreo vină, aceştia trebuie să răspundă. Cine greşeşte, plăteşte”, a explicat Nicu Vladu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Unitatea medicală îi plăteşte 30.000 de lei, lunar, Serviciului Judeţean de Pază Olt. 

Neglijenţă în serviciu

Emil Popa, directorul firmei de pază, spune că angajaţii care se aflau de serviciu în noaptea în care s-a petrecut furtul riscă să fie daţi afară. „Agenţii de pază au dat o notă explicativă cu privire la cele întâmplate. Ei spun că se aflau în patrulare atunci când s-a petrecut furtul. Aşteptăm rezultatul anchetei poliţiei, să vedem pe unde au intrat hoţii şi cum s-a întâmplat exact. Dacă se stabileşte că cei cinci angajaţi, care asigurau paza în acea noapte, sunt vinovaţi, aceştia vor fi daţi afară pentru neglijenţă în serviciu”, a explicat Emil Popa.

Info Box:
La sfârşitul lunii ianuarie, mai multe birouri ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina au fost sparte. Hoţii au intrat pe geam şi au provocat mai multe distrugeri, fără a fura ceva. Patru angajaţi ai aceleaşi firme de pază, care se aflau de serviciu când s-a întâmplat incidentul, au fost daţi afară pentru neglijenţă în serviciu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite