Slatina: Hingherii nu mai adună maidanezii din oraş pentru că adăpostul de câini a fost închis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma reclamaţiilor făcute de reprezentanţii Federaţiei pentru Protecţia Animalelor, autorităţile au decis închiderea spaţiului de la marginea oraşului unde erau aduşi câinii comunitari.

Timp de câteva luni câinii din oraş nu vor mai fi ridicaţi de hingheri pentru că adăpostul de la Sărăceşti care nu avea aviz de funcţionare de la Direcţia Sanitar Veterinară a fost închis. Reprezentanţii Federaţiei pentru Protecţia Animalelor din România au solicitat închiderea adăpostului după ce au găsit aici mai mult cadavre şi au constatat că animalele se sfâşiau între ele de foame. « Acest adăpost nu va mai funcţiona pentru că nu are autorizaţii. A fost construit ilegal, iar acele animale au fost maltrate şi lipsite de hrană. DSV-ul va vaccina, inventaria şi steriliza toţi câinii din adăpost, iar primăria nu va mai putea aduce alţii aici », a explicat Aurelia Loacă, vicepreşedinta federaţiei.
   
Hingherii şomează câteva luni


Reprezentanţii primăriei s-au conformat şi spun că nu vor mai ridica niciun câine de pe stradă până când nu vor amenaja adăpostul. « Oficial nu mai avem voie să prindem câini. În adăpost sunt aproximativ 100 de câini care vor sta aici până când vom găsi o soluţie. Trebuie să ne conformăm şi să amenajăm adăpostul, iar cetăţenii din Slatina care ne solicită să le luăm maidanezii din jurul blocurilor trebuie să înţeleagă că avem mâinile legate », a explicat Florin Ciocan, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Slatina.
Cetăţenii au cu totul altă părere despre câinii fără stăpân din jurul blocurilor. « Sunt foarte mulţi şi dacă sunt nemâncaţi devin agresivi. Primăria trebuie să îi ia de pe străzi. Cred că la ora actuală sunt principala problemă în Slatina », a spus Toader Mihalcea, de 35 de ani.


INFOBOX
Medicul veterinar va fi dat afară
După ce reprezentanţii Federaţiei pentru Protecţia Animalelor din România au făcut plângere penală împotriva medicului veterinar Marius Popa, acesta va fi cercetat şi de comisia de disciplină din cadrul Primăriei Slatina. Dacă va fi găsit vinovat că a lăsat câinii să moară şi nu le-a asigurat hrana necesară, ar putea să rămână fără serviciu. Medicul este acum în concediu.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite