Slatina: Gripa porcină a făcut încă o victimă în Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Spitalul Judeţean Slatina s-au luat măsuri speciale de protecţie. foto: Mihaela Iancu
La Spitalul Judeţean Slatina s-au luat măsuri speciale de protecţie. foto: Mihaela Iancu

În primele zile ale lunii ianuarie, alte două persoane din judeţ au murit tot din cauza noului virus. În incinta spitalului va fi înfiinţat luni un centru de vaccinare împotriva gripei porcine.

Tânărul s-a prezentat de Crăciun la Spitalul Municipal Caracal, la Secţia Boli Infecţioase. „A fost internat la Spitalul din Caracal cu diagnosticul sindrom febril şi infecţie urinară“, a spus asistent Gabriela Gogiu, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.
Ulterior starea de sănătate a bolnavului s-a agravat şi a fost trasferat la SJU Slatina, la secţia Terapie Intensivă. Pe 29 decembrie i s-au recoltat probe pentru confirmarea infectării cu virusul A(H1N1) şi s-a început administrarea tratamentului cu Tamiflu, dar ieri dimineaţă, tânărul a decedat. Băiatul nu suferea de alte boli.

SJU Slatina, în carantină

„În data de 3 ianuarie au venit rezultatele probelor de la Institutul Cantacuzino, care confirmau prezenţa virusului pandemic, iar pe 7 ianuarie tânărul a decedat. Nu era cunoscut cu alte afecţiuni cronice“, a explicat asistent Gabriela Gogiu, din cadrul DSP Olt. Creşterea numărului de cazuri de gripă porcină a dus la instituirea unor măsuri speciale la SJU Slatina. „S-au luat măsuri suplimentare. Accesul vizitatorilor este permis doar două ore pe zi, iar personalul poartă măşti de protecţie. Ministerul a introdus, prin Direcţiile de Sănătate Publică, obligativitatea vaccinării, astfel toate cadrele medicale, cu excepţia celor care dovedesc printr-un act medical că nu pot face vaccinul, vor fi imunizate. De asemenea, personalul medico-sanitar este obligat să poarte echipament de protecţie“, a spus Roxana Dragomir, managerul SJU Slatina.
Începând de luni, la intrarea în SJU Slatina va fi înfiinţat un centru de vaccinare, astfel toate persoanele care doresc să se imunizeze pot merge acolo.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite