Slatina: Giuseppe Cangelosi, Alina Dorobanţu şi Irina Ciobanu- Personalităţile anului 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care au avut un aport important la afirmarea identităţii culturale, creşterea competitivităţii economice şi promovarea imaginii Slatinei pe plan naţional şi internaţional vor fi premiaţi de Zilele Slatinei.Distincţia „Personalitatea anului 2010” va fi conferită în cadrul manifestării „Slatina, dragostea mea” directorului Pirelli Tyres Giuseppe Cangelosi, solistei Alina Dorobanţu şi tenismenei Irina Ciobanu.

300.000 de lei pun la bătaie autorităţile locale pentru organizarea celei de-a VI-a ediţii a manifestării „Slatina, dragostea mea”, organizată cu ocazia împlinirii a 643 de ani de la prima atestare documentară a Slatinei, ce se va desfăşura în perioada 20 – 22 ianuarie. În cadrul manifestării vor fi acordate premii pentru familiile slătinene care au împlinit anul trecut 50 de ani de căsnicie, diplome de merit unor persoane fizice şi juridice, burse de merit „Eugen Ionescu” (100 euro) elevilor care au obţinut premii la olimpiadele naţionale şi internaţionale, burse de merit „Ion Minulescu” (75 euro) elevilor care au obţinut cea mai mare medie de absolvire a anului de învăţământ precedent şi burse de merit „George Poboran” (50 euro) elevilor din şcolile de arte şi meserii care au obţinut premii la concursurile pe meserii. Nu vor fi uitaţi nici cei mai buni sportivi, profesori şi antrenori.

Distincţia „Personalitatea anului” va fi acordată anul acesta unui italian, unei curtişorence şi unei slătinence:
Giuseppe Cangelosi – director general Pirelli Tyres România, societate unde lucrează circa 1700 de persoane, în 2010 fiind create 250 noi locuri de muncă. Pirelli a susţinut mai multe proiecte adresate comunităţii locale: colaborarea dintre Spitalul Slatina şi Spitalul Niguarda dedicată formării profesionale a personalului medical slătinean, proiectul eco „Împreună pentru Slatina” dedicat curăţeniei Pădurii Strehareţi, proiectul de educaţie sanitară adresat copiilor „Overland for Smile”, expoziţia fotografică „Erou în devenire”, turneul „Milioane de zâmbete” din cadrul proiectului Intercampus Slatina, tabăra de vară organizată în fiecare an la Stadionul „1 Mai” cu ajutorul voluntarilor italieni şi proiectul cultural „Teatrul Masca la Slatina”.

Alina Emilia Dorobanţu- elevă a CN „Radu Greceanu” Slatina, membră a Ansamblurilor Folclorice „Flori de măr” Curtişiara şi „Hora” Drăgăneşti-Olt, a participat la mai multe festivaluri şi concursuri de folclor unde a obţinut numai premiul I sau Marele Premiu. Pentru câştigarea Marelui trofeu al Festivalului de Folclor Mamaia 2010 şi a premiului presei, Alina va fi recompensată şi cu „Premiul de excelenţă”, în valoare de 2000 de lei.

Irina Ciobanu- elevă la LPS Slatina, selecţionată în Lotul Naţional al României- Juniori I, tenis de masă, a fost declarată sportiva anului 2010 la nivel judeţean şi se află printre cei mai buni sportivi din ţară şi în Top 12 European. A obţinut trei medalii europene şi două balcanice.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite