Slatina: Gigi Ilie conduce echipa ALRO spre Divizia B

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Ilie
Gigi Ilie

A fost jucător de fotbal, antrenor, arbitru, iar acum este preşedintele echipei de fotbal ALRO Slatina. Îşi doreşte să vadă formaţia jucând în B, cu stadionul plin.

I-a plăcut fotbalul de când era copil. Juca meciuri amicale împreună cu prietenii şi colegii, până la vârsta de 14 ani, când s-a înscris oficial la echipa Sporting Slatina. „L-am avut antrenor pe Marin Niculescu, tatăl cunoscutului fotbalist Claudiu Niculescu. De la el am învăţat multe lucruri atât despre fotbal, cât şi despre viaţă. El m-a făcut să îndrăgesc şi mai mult acest joc şi pentru asta îi voi mulţumi mereu“, spune preşedintele de la ALRO.
Ani la rând a jucat la Oltul Scorniceşti, în echipa de tineret, apoi a venit la Slatina, ca jucător la echipa de fotbal din oraş. A fost arbitru, apoi a devenit antrenor.
„În 2003 am preluat echipa FC Olt Slatina şi am reuşit să promovăm în Divizia B. A fost un an greu, cu multă muncă şi sacrificii, însă m-am bucurat că am reuşit să ajungem în Liga a II-a“, îşi aminteşte cu mândrie Gigi Ilie.

„Obiectivul a  fost de la început promovarea“

După o perioadă de câţiva ani, în care a renunţat la fotbal din cauza unor neînţelegeri cu şefii echipei, Gigi Ilie a revenit în urmă cu doi ani la echipa de fotbal ALRO Slatina, unde a fost numit preşedinte executiv. „Obiectivul meu a fost de la bun început promovarea echipei în Divizia B. Împreună cu stafful tehnic şi administrativ, cu ajutorul Consiliului Judeţean, cred că anul acesta vom reuşi această performanţă. Ne dorim să vedem mulţi suporteri pe stadionul din Slatina, aşa cum aveam în anul în care am jucat în Liga a II-a“, mărturiseşte sportivul oltean.
Ca să îşi îndeplinească această dorinţă, a adus un antrenor nou, a concediat şase dintre jucători, iar acum negociază cu echipe importante, cum ar fi Universitatea Craiova sau Serif Tiraspol pentru a aduce sportivi valoroşi la Slatina. „Mă bazez pe ambiţia şi seriozitatea jucătorilor şi a conducerii clubului, pe organizarea foarte bună de la echipă şi cred că suntem mai aproape ca oricând de promovare“, spune cu multă convingere preşedintele echipei de la ALRO.

„Am fost pasionat de sport dintotdeauna“

Chiar dacă funcţia de preşedinte nu este deloc uşoară, mai ales în această perioadă când resursele financiare sunt limitate, Gigi Ilie spune că pasiunea pentru sport îl ajută să treacă peste orice obstacol. „Am fost pasionat de sport dintotdeauna. La mine în casă televizorul merge numai pe programele de sport. Fotbalul nu este uşor, mai ales acum, în perioada de criză, dar atunci când pui suflet în ceea ce faci obţii rezultate“,  încheie Gigi Ilie.

Întrebări şi răspunsuri
Fotbalul este o sursă de venit sau o pasiune?
G.I.: La acest nivel, fotbalul este doar o pasiune. Sunt cârcotaşi care vehiculează tot felul de zvonuri, legate de câştigurile noastre, însă nu este nimic adevărat. Eu mă implic pentru că doresc să avem o echipă puternică în Slatina. Câştigurile financiare sunt inexistente.
Ce calităţi credeţi că trebuie să aibă preşedinte unui club de fotbal?
G.I.: Consider că trebuie să fie o persoană echilibrată, care să ştie să lucreze în echipă, să aprecieze munca oamenilor cu care lucrează şi să se dedice fotbalului 24 de ore din 24. Fără seriozitate şi multă muncă nu se poate reuşi într-o competiţie.

Ce-i place
„Să ascult muzică bună şi să merg la pescuit în timpul liber. Îmi place să merg cu maşina şi sunt un devorator de presă. Îmi place să citesc ziare, să mă uit la televizor, să fiu în permanenţă informat.“
Ce nu-i place
„Oamenii invidioşi şi răi, care le poartă de grijă altora. Îi tratez totuşi cu respect şi nu le fac niciun rău. Consider că este foarte uşor să îi faci rău unui om.“

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite