Slatina: Germania oferă locuri de muncă pentru studenţi, pe perioada vacanţei de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de muncă va organiza o selecţie pentru studenţii români care doresc să muncească în Germania pe perioada vacanţei de vară. Depunerea dosarelor şi susţinerea testului de limbă germană se face începând de astăzi şi până pe 25 februarie.


Studenţii şi masteranzii români, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, care urmează facultăţi- cursuri de zi şi doresc să câştige un ban pe timpul vacanţei de vară, se pot înscrie la selecţia organizată în această perioadă de către ANOFM pentru locuri de muncă unde alte persoane sunt în concediu- pe coasta germană, în Bavaria şi în Baden Württemberg, în hoteluri şi gastronomie (gen McDonalds), agricultură şi curăţenie. Se solicită cunoştinţe foarte bune de limba germană, experienţa în posturi similare constituind un avantaj.
Oferta de loc de muncă de la ZAV (Centrala pentru medierea străinilor şi a specialiştilor) nu este un contract de muncă. Conform reglementărilor germane în vigoare, contracte de muncă se pot încheia şi verbal, iar ZAV sugerează ca studenţii să solicite angajatorului un contract de muncă scris care să cuprindă salariul mediu pe oră, durata de ocupare etc. Salarizarea trebuie negociată, iar cea mai sigură este plata pe oră lucrată. Mulţi angajatori oferă cazare şi / sau întreţinere şi scad cheltuielile pentru acestea din retribuţia lunară. Dacă angajatorul nu poate pune la dispoziţie o locuinţă, îi va ajuta pe români să găsească una. Tinerii vor suporta, de asemenea, şi cheltuielile de transport. ZAV încearcă să medieze toţi studenţii care se înscriu, dar nu există o garanţie în acest sens. Oferta de loc de muncă se poate primi cel mai devreme în aprilie. Studenţii din UE nu au nevoie de viză.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite