Slatina: Georgiana Voicu vrea să ajungă o cântăreaţă faimoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgiana iubeşte muzica populară
Georgiana iubeşte muzica populară

Iubeşte muzica din copilărie. A participat la numeroase concursuri unde a obţinut numai premii mari. Visează să ajungă o cântăreaţă cunoscută şi munceşte mult pentru a-şi atinge obiectivul.

I-a plăcut să cânte de când era copil. Crede că a moştenit talentul muzical de la unchiul său care este un lăutar cunoscut în Piteşti. După ce profesorul ei de muzică de la şcoală i-a descoperit talentul, a început să cânte în corul şcolii. „De mică îmi plăcea să cânt, dar m-am apucat serios de muzică anul trecut când domnul profesor Marius Sterie ne-a pus să cântăm câte o melodie preferată. Am cântat a doua zi şi domn profesor m-a luat în corul şcolii“, îşi aminteşte Georgiana Voicu. După o perioadă de pregătire a început să culeagă roadele muncii sale. A participat la zeci de concursuri de unde nu s-a întors niciodată cu mâna goală.

Se pregăteşte zilnic la muzică

Tânăra cântăreaţă îşi aminteşte şi acum cu plăcere de prima sa cântare în faţa unui public numeros. „Prima oară am participat la un spectacol la şcoală, am avut emoţii foarte mari dar odată ce am început să cânt am scăpat de ele. Până acum am participat la vreo 13 concursuri în judeţul Olt dar şi la Târgu Jiu, unde am obţinut singura menţiune, în rest am luat numai premiul I“, povesteşte Georgiana. Tinerei îi place cel mai mult să cânte muzică populară, dar şi melodiile uşoare fac parte din repertoriul ei. „Cânt şi muzică uşoară, şi din repertoriul românesc şi internaţional dar mie îmi place foarte mult muzica populară“, explică Georgiana.
În spatele premiilor obţinute de ea stau zeci de ore de pregătire. Nu trece o zi fără ca Georgiana să repete la muzică. Nu este dificil însă pentru ea pentru că iubeşte ceea ce face. „De obicei mă pregătesc la muzică în fiecare zi. Pe perioada vacanţelor ne întâlnim mai rar cu domn profesor dar mă pregătesc şi singură, acasă. Nu mi se pare greu având în vedere că îmi place foarte mult ceea ce fac“, spune tânăra.

Are emoţii la fiecare spectacol

Deşi a acumulat experienţă, Georgiana nu a scăpat de emoţii care o copleşesc la fiecare spectacol. „Sunt o fire emotivă iar când ştiu că se apropie un spectacol mă emoţionez. Odată ce urc pe scenă şi încep să cânt uit de tot şi mă concentrez numai la ce trebuie să fac“, mărturiseşte Georgiana. În timp ce pentru fetele de vârsta ei ieşitul pe afară şi plimbările sunt principala preocupare, cântăreaţa îşi împarte timpul înre muzică şi şcoală. Şi deşi este la vârsta la care cei mai mulţi copii nu ştiu nici ce vor face mâine, Georgiana şi-a făcut câteva planuri de viitor. „Mi-am propus să continui să studiez muzica. Vreau să mă ţin şi de şcoală şi să fiu o elevă bună dar cel mai mult îmi doresc să cânt foarte bine şi să ajung o cântăreaţă celebră. Iubesc muzica cel mai mult“, încheie Georgiana.


Profil
NĂSCUTĂ. 2 aprilie 1997, Slatina
STUDII. Elevă în clasa a VI-a la Liceul cu Program Sportiv din Slatina
FAMILIE. Are un frate mai mare

Ce-i place
•• „Ador muzica. Materiile mele preferate sunt româna, sportul, desenul şi geografia. Îmi place să interacţionez cu oamenii sinceri şi cu cei care nu bârfesc. Îmi place să ies cu prietenii în oraş, să mă plimb“.

Ce nu-i place
•• „Urăsc să fiu bârfită. Nu-mi place matematica şi să mă joc pe calculator. Nu-mi plac colegii mei pentru că sunt bârfitori. Nu suport oamenii răi şi cei care se dau a fi prieteni numai pentru a-şi atinge scopul“.

Întrebări şi răspunsuri
•• Ce calităţi trebuie să aibă un tânăr care vrea să cânte?
G.V.: Păi în primul rând trebuie să aibă ureche muzicală şi talent la muzică. De asemenea este foarte important să creadă în el, să încerce să-şi cultive talentul. Şi nu în cele din urmă trebuie să se pregătească foarte bine dacă vrea să reuşească în muzică. Eu fac în fiecare zi pregătire la muzică.

•• Ai un cântăreţ preferat?
G.V.: De la noi din ţară îmi place foarte mult Andra, cântă foarte frumos orice gen muzical. Şi Maria Ciobanu îmi place foarte mult mai ales că mie îmi place muzica populară, şi să o ascult şi să o cânt. Din muzica internaţională îmi place foarte mult de Shakira şi de Lady Gaga.




Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite