Slatina: Georgiana Neacşa, pianista care vrea să devină poliţistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studiază pianul din clasa I. În timpul liber se relaxează jucând fotbal sau tenis de câmp. Visează să devină poliţist pentru că admiră fetele în uniformă.

Şi-a descoperit pasiunea pentru pian din copilărie. A început să cânte la o orgă de jucărie, iar în clasa I s-a înscris la Şcoala de Muzică de la Colegiul Naţional Vocaţional Nicolae Titulescu. „A început să-mi placă pianul de când eram mică. Mă uitam la televizor şi vedeam copii cântând. Mi-au cumpărat părinţii mei o orgă de jucărie, dar până la urmă m-am înscris la cursuri“, îşi aminteşte Georgiana Neacşa. A urcat pe scenă de nenumărate ori, dar emoţiile o copleşesc şi acum. „Am cântat la audiţii muzicale, la serbările care se organizează fie la sfârşitul anului, în preajma sărbătorilor de iarnă, fie de Ziua Mamei sau la sfârşitul anului şcolar. Am emoţii de fiecare dată când urc pe scenă. Nu mă sperie juriul de la concursuri, dar eu sunt o fire emotivă, mi se umezesc palmele de fiecare dată când sunt în faţa unui public numeros“, povesteşte Georgiana.

Bate clopotul şi toaca

Şcoala ocupă şi ea un loc important în viaţa Georgianei. A participat la câteva olimpiade şi a obţinut premii importante cu care se mândreşte acum.
„Am participat la olimpiadele cunoaşterii la matematică şi la română, iar la limba română am obţinut premiul I. Acord importanţă şcolii, care este cea mai importantă pentru mine acum şi mă pregătesc la fiecare materie în parte“, explică adolescenta. Fiică de preot, Georgiana îşi petrece week-end-urile la biserică. „Merg la biserică şi îmi place foarte mult să bat clopotul şi toaca. Merg la toate slujbele şi îmi place să cânt la strană“, încheie tânăra.



Profil
NĂSCUTĂ. 22 februarie 1999, Slatina
STUDII. Elevă în clasa a VI-a la Colegiul Naţional Vocaţional Nicolae Titulescu din Slatina
FAMILIE. Are un frate şi o soră

Întrebări şi răspunsuri
•• Ce îi sfătuieşti pe tinerii care vor să ia lecţii de pian?
G.N.: Pentru a se înscrie la şcoala de muzică, indiferent ce instrument vor să studieze, trebuie să le placă foarte mult şi nu să meragă împinşi de la spate de părinţi sau de alte persoane. Ambiţia şi munca îşi spun mai târziu cuvântul. Premiile mari la concursuri se pot obţine numai prin multă muncă, puţin timp liber, şi perseverenţă.

•• Ce vrei să te faci când vei fi mare?
G.N.: Visez să mă fac ofiţer de poliţie. Mi-am ales această meserie pentru că am văzut foarte multe filme poliţişte care îmi plac foarte mult şi admir fetele îmbrăcate în uniformă.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite