Slatina: Georgeta Băiaşu, mamă pentru copiii nimănui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A lucrat ca funcţionar economic vreme de 10 ani iar acum este educator cu o misiune specială, pentru că le poartă de grijă copiilor instituţionalizaţi în căsuţele de tip familial din Slatina. Cântă în Corul Millennium de nouă ani.

După terminarea liceului s-a îndreptat către contabilitate, şi după absolvirea unei şcoli în domeniu a început să lucreze ca funcţionar economic. După 10 ani, a lăsat cifrele deoparte şi şi-a început cariera în învăţământ, ca educatoare la o grădiniţă dintr-o comună a judeţului. De asemenea, Georgeta a lucrat vreme de trei ani în cadrul unei organizaţii care se ocupă cu ajutorarea copiilor cu dizabilităţi. „Mi-a plăcut foarte mult să lucrez la «Trebuie». Acolo lucram pe proiecte pentru copii cu probleme. Din cauza salariului, am fost nevoită să renunţ“, povesteşte Georgeta Băiaşu. În 2006 s-a angajat la DGASPC Olt, ca educator în căsuţele de tip familial. Îndeplineşte rolul de educator şi chiar şi pe cel de mamă pentru şase copii părăsiţi de părinţi. „Îmi place foarte mult ceea ce fac acum şi mă văd stând aici mulţi ani de-acum încolo. Lucrez cu şase copii superbi cu care ador să-mi petrec timpul. Atunci când am ocazia îi duc şi la ţară, să se recreeze“, spune Georgeta.

Are emoţii pe scenă
Georgeta împleteşte cu succes dragostea pentru copii şi iubirea pentru muzică. I-a plăcut dintotdeauna să cânte, dar din 2002 o face într-un cadru organizat. Este membră a Corului Millennium de 9 ani. „Din clasa I mi-a plăcut să cânt. Am participat la o serie de activităţi muzicale în timpul şcolii, şi mai târziu, lucrând cu copiii a trebuit să cânt. Eram educatoare la Greci şi o prietenă de-a mea cânta în cor. Mergeam deseori la concerte şi mi-am exprimat dorinţa de a face parte din Corul Millennium. Când au apărut posturi noi, am dat o testare şi am fost acceptată“, explică Georgeta.
A cântat în zeci de spectacole peste tot prin ţară, şi în primii ani de muzică primea o răsplată financiară modică pentru munca ei. Pe parcurs banii au fost tăiaţi, dar Georgeta nu a renunţat la plăcerea de a cânta. „Am zis mereu că atâta timp cât am pentru cine să cânt, am s-o fac, chiar dacă nu primesc niciun ban pentru asta. Niciodată nu am cântat pentru bani“, spune cu tărie corista. Are numai amintiri plăcute din cele peste 100 de spectacole la care a participat, dar există un concert care i-a rămas la suflet. „Cred că cel mai drag concert a fost susţinut în cadrul Festivalului Gheorghe Cucu, la care am cântat împreună cu orchestra Teatrului Liric din Craiova“, mărturiseşte Georgeta. Adoră să cânte cântece din folclor, canţonete şi colinde şi are emoţii de fiecare dată când urcă pe scenă, chiar dacă are experienţa celor 9 ani de spectacole. „Niciodată nu ştiu cum o să decurgă concertul şi tot mereu am emoţii“, încheie corista.

Profil
NĂSCUTĂ. 10 mai 1969, Slatina
STUDII. Colegiul de Intitutori – Educatori Bucureşti
FAMILIE. Căsătorită, are două fete

Ce-i place

•• „Iubesc muzica, filmele, în special comediile şi îmi place să citesc. Lucrez mult cu copiii şi îmi place să mă implic în activităţi cu ei. Apreciez oamenii sinceri, veseli, deschişi“.

Ce nu-i place

•• „Nu suport minciuna, nu-mi place să mint şi nici cei care mint. Nu îmi plac cei care îşi atribuie nişte merite care sunt ale lor. Detest bârfa. Nu îmi place să bârfesc dar nici să fiu vorbită pe la spate“.

Întrebări şi răspunsuri
•• Aveţi vreo amintire neplăcută din timpul unui concert?

G.B.: Da. Îmi aduc aminte de un spectacol al Corului Millennium, la care am cântat cu sala aproape goală, fără spectatori. S-a întâmplat asta pentru că a plouat atât de tare afară şi înainte dar şi în timpul concertului, încât nu au mai venit spectatorii. Dar noi, coriştii ne-am făcut bine treaba, am cântat de parcă sala ar fi fost plină.

•• Credeţi că apeciază oamenii muzica corală?

G.B.: Cei tineri, vorbesc despre copii, nu o apreciază deloc, iar în rândul persoanelor mature sunt şi oameni care apreciază muzica noastră, dar sunt şi persoane care nu o plac. Cred că depinde de gradul de cultură al fiecărui om. Noi am cântat aproape de fiecare dată cu sala plină de spectatori, chiar dacă de multe ori sunt aceiaşi oameni. Concertele noastre sunt tot timpul mediatizate, se fac invitaţii dar nu asta este problema.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite