Slatina: George Ilinca, fotbalistul care vrea să joace la Rapid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Slătineanul a fost selectat pentru întărirea lotului naţional de fotbal Under 17. Îşi doreşte să cunoască succesul favoritului său, Ianis Zicu.

A început să joace fotbal, ca orice puşti, în copilărie. Şi-a descoperit talentul în timp ce bătea mingea cu prietenii în faţa blocului, iar câţiva ani mai târziu a început să facă pregătire cu un antrenor. „Ca orice copil, am început să mă joc cu mingea de mic. Nu jucam fotbal adevărat, dar era un hobby pentru mine. Mi-am dat seama treptat cât de bine mă simt jucând fotbal şi mi-am dorit să ştiu din ce în ce mai bine, să învăţ de la oameni pregătiţi“, spune George Ilinca. Este elev al Liceului cu Program Sportiv din Slatina, iar în urmă cu doi ani de zile a început să se pregătească cu profesorul de la catedra de fotbal a liceului, Costel Asănică. „Am câte două antrenamente în fiecare zi. Fac şi sală şi antrenament cu mingea. Este destul de greu pentru că timpul este scurt şi trebuie să fac de toate, fotbal şi şcoală. Dar ştiu că pentru a ajunge un mare fotbalist, munca este cheia succesului“, povesteşte George. Şi pentru că a demonstrat de ce este capabil şi ce înseamnă pentru el sportul rege, George a fost răsplătit pe măsură. „În urma evoluţiei bune din teren, am fost selectat pentru întărirea lotului naţional Under 17, pentru campionatul din Serbia. Pe 7 aprilie am făcut un antrenament la lotul naţional, iar pe 8 un joc“, explică fotbalistul.

Fotbalist şi suporter

George are sprijinul familiei în tot ceea ce face, inclusiv în fotbal. Cu toţii îi înţeleg pasiunea pentru sportul cu balonul rotund. „Părinţii mei mă susţin, şi domnul profesor Asănică la fel. Le mulţumesc tuturor că au avut şi au încredere în mine. Este foarte important, orice drum ai alege în viaţă, să ai suportul celor din jur“, mai spune George.
Adolescentul nu este numai un fotbalist în devenire, ci şi un suporter adevărat. Ştie ce înseamnă să joci în teren, dar şi ce prespune să susţii echipa preferată la meciuri. „Am mers pe stadion şi ca jucător şi ca suporter. Evident că nu se compară una cu alta. M-am simţit mult mai bine jucând, dar mi-a plăcut întotdeauna să merg să-mi susţin echipa favorită, Rapid. Cred că toţi fotbaliştii se bucură atunci când primesc susţinerea suporterilor“, mărturiseşte George. Tânărul munceşte mult pentru ca, peste ani, să poată juca fotbal la echipa sa preferată. „Îmi doresc foarte mult ca peste câţiva ani, după ce mai capăt experienţă să ajung un mare fotbalist precum Ianis Zicu, sau să joc la Rapid. Dacă am să muncesc mult cu siguranţă voi ajunge acolo“, încheie George.


Profil
NĂSCUT. 29 decembrie 1994, Slatina
STUDII. Elev în clasa a X-a la Liceul cu Program Sportiv din Slatina
FAMILIE. Mai are un frate

Ce-i place
•• „Cel mai mult îmi place să joc fotbal, este cea mai mare pasiune a mea. Atunci când am timp navighez pe internet. Mă relaxez ieşind cu prietenii la plimbare, prin oraş. Vara îmi place să merg la înot“.

Ce nu-i place
•• „Tutunul şi băutura. Nu am voie ca sportiv să am vicii. Nu îmi place să mă implic în scandaluri. Mă plictisesc destul de repede, deci nu îmi place să stau degeaba“.

Întrebări şi răspunsuri
•• Ce calităţi trebuie să aibă un bun fotbalist?
G.I.: În primul rând trebuie să fie disciplinat. Dacă are un antrenor bun, trebuie să-l asculte, să muncească mult pentru a ajunge departe. Perseverenţa, talentul, rapiditatea şi fair-play-ul sunt doar câteva dintre calităţile care trebuie să caracterizeze un bun fotbalist. De asemenea, un jucător bun trebuie să lupte întotdeauna pentru echipă.

•• Care este jucătorul tău preferat?
G.I.: Îmi place foarte mult Ianis Zicu. Cred că este unul dintre cei mai buni fotbalişti de la noi, de la care noi, cei care suntem la început de drum în fotbal, avem ce învăţa. Zicu este un model pentru mine, şi mi-aş dori ca peste ani să am şi eu parte de succesul lui şi să ajung un fotbalist la fel de talentat.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite