Slatina: Generaţia messenger a dat testul calculatorului. Bacalaureatul continuă cu proba orală la limba străină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A doua probă a examenului de maturitate s-a încheiat ieri. Majoritatea candidaţilor olteni evaluaţi sunt de nivel avansat şi experimentat.

Proba de evaluare a competenţelor digitale nu le-a creat probleme candidaţilor olteni. Potrivit unei statistici a Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, dintre cei 3.706 candidaţi care au susţinut testul calculatorului, 1.710 sunt de nivel experimentat. Alţi 1.153 de absolvenţi de liceu au primit calificativul „Avansat“ şi 793 sunt candidaţi de nivel mediu. Numai 50 de liceeni nu s-au descurcat în faţa calculatorului, primind calificativul „Începător“. După ce şi-au demonstrat abilitatea în mânuirea computerului, candidaţii vor arăta în perioada următoare cât de bine cunosc o limbă străină. Proba de evaluare a competenţelor lingivistice într-o limbă de circulaţie internaţională are loc în perioada 20 - 23 iunie. Pe 27 iunie absolvenţii de liceu vor susţine prima probă scrisă din cadrul BAC-ului, la limba şi literatura română. Ultimele probe vor avea loc pe 29 iunie şi 1 iulie, urmând ca rezultatele finale ale examenului de bacalaureat să fie afişate pe 8 iulie.
Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţie o linie telefonică gratuită pentru sesizarea neregulilor de la examenul de bacalaureat. 0800801100 este numărul de telefon la care puteţi suna pentru a semnala orice neregulă constatată în organizarea şi derularea examenului. Linia telefonică este disponibilă zilnic, între orele 9.00 - 19.00, pe toată durata desfăşurării BAC-ului.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite