Slatina: Gabriela Vlad, gimnasta care vrea să lucreze în avocatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Modelul Gabrielei este Nadia Comăneci
Modelul Gabrielei este Nadia Comăneci

Practică gimnastica aerobică de trei ani. A participat la numeroase competiţii naţionale, la care a obţinut premii importante. Modelul ei este Nadia Comăneci.

Au trecut trei ani de când a păşit pentru prima dată în sala de gimnastică aerobică de la Palatul Copiilor Adrian Băran din Slatina. A mers îndemnată de o prietenă, dar primul antrenament a fermecat-o. „O colegă de-a mea din clasă mergea la gimnastică. Ea mi-a povestit de câteva ori ce face acolo, cum lucrează şi mi s-a părut interesant. Eu chiar îmi doream să am o activitate extraşcolară dar nu ştiam ce să aleg. Când am mers prima oară la gimnastică, am fost fascinată. I-am văzut pe copii cum se pregăteau şi mi-a plăcut foarte mult“, îşi aminteşte Gabriela. Ambiţia şi perseverenţa au fost secretele care au dus-o pe scenele competiţiilor de gimnastică din ţară.

Are emoţii pe scenă

A muncit din greu înainte de fiecare competiţie, şi a avut de fiecare dată emoţii pe scenă, la fel ca toţi colegii ei, dar nu au împiedicat-o să-şi facă numărul şi să obţină premii importante. „Am participat la câteva concursuri şi am obţinut câte distincţii care mă onorează. De exemplu, anul trecut am participat la Concursul naţional de gimnastică aerobică de la Bucureşti şi m-am întors acasă cu premiul I. Tot în 2009 am participat la concursul de gimnastică de la Craiova, unde am obţinut premiul II, la categoria grup. Anul acesta, am obţinut locul II la concursul care s-a ţinut la Slatina“, explică gimnasta.

Se împarte între şcoală şi gimnastică

Merge de trei ori pe săptămână la sala de gimnastică, iar înainte de competiţii se duce să lucreze aproape zilnic. Timpul liber pentru ea e aproape inexistent. Nu se mai joacă demult cu păpuşile, chiar dacă prietenele ei o fac. „Nu mă plâng de lipsa timpului pentru că eu fac ce îmi place. Eu am ales să fac gimnastică, şi am fost conştientă că nu o să mai am aşa mult timp liber. Deocamdată, acum asta este pasiunea mea cea mare“, spune Gabriela. Deşi practică de trei ani gimnastica, încă mai sunt elemente care îi dau bătăi de cap. „Paiul“ este figura care nu i-a ieşit niciodată Gabrielei. 
Deşi gimnastica ocupă un loc important în viaţa Gabrielei, şcoala este şi ea o prioritate. „Îmi place să merg la şcoală şi încerc să învăţ destul de bine pentru că ştiu că imi va fi de ajutor în viaţă. Limba română este materia mea preferată şi am participat deja la câteva concursuri la care am obţinut premii bune“, mărturiseşte eleva.




Profil
NĂSCUTĂ. 15 februarie 1998, Slatina
STUDII. Elevă în clasa a VI-a la Şcoala Eugen Ionescu din Slatina
FAMILIE. Singură la părinţi

Ce-i place
•• „Iubesc gimnastica. În timpul liber îmi place să dansez, mai şi cânt uneori. Îmi place să merg la şcoală, iar limba şi literatura română este materia mea preferată. Îmi place să ies la plimbare cu copii sinceri şi buni la suflet“.

Ce nu-i place
•• „Urăsc plictiseala. Nu-mi place să stau degeaba şi încerc să îmi găsesc tot timpul o activitate. Detest minciuna, nu-mi place să mint sau să fiu minţită de persoanele din jurul meu“.

Întrebări şi răspunsuri
•• Ai vreun model în gimnastică?
G.V.: Da, îmi place foarte mult de Nadia Comăneci. După părerea mea, este cea mai cunoscută gimnastă a noastră. Cred că pentru noi, tinerii care facem gimnastică ea ar trebui să fie un model. Eu îmi doresc foarte mult să calc pe urmele ei, să-i pot face pe cei din ţara mea să fie mândrii de mine şi de realizările mele în acest sport.

•• Ce vrei să te faci când vei fi mare?
G.V.: Mi-am propus să mă ţin de gimnastică, să merg în continuare la pregătire şi la competiţii. Îmi doresc foarte mult să am o carieră în avocatură. Am văzut la televizor cu ce se ocupă avocaţii şi asta mi-ar plăcea şi mie să fac. Cred că am calităţile necesare pentru a lucra în acest domeniu. Gimnastica va rămâne o simplă pasiune, cel mai mare hobby al meu.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite