Slatina: Frica de gripă trimite oltenii la vaccinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii Ministerului Internelor au fost imunizaţi.
Angajaţii Ministerului Internelor au fost imunizaţi.

Medici, poliţişti şi elevi s-au vaccinat până acum împotriva noului virus gripal, iar numărul lor este în continuă creştere.

Cadrele medicale, angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) şi elevii din judeţul Olt sunt primii imunizaţi împotriva gripei porcine. Dacă în prima săptămână de vaccinare s-au imunizat 130 de persoane, azi numărul lor a ajuns la peste 1.700.

„În săptămâna 7-13 decembrie s-au realizat 1.711 doze de vaccin gripal pandemic. 995 de doze au mers la personalul medico-sanitar. De asemenea, au fost vaccinaţi 580 de elevi de liceu cu vârsta de minim 16 ani, 40 de elevi de şcoli postliceale şi 96 de angajaţi ai MAI“, a explicat asistenta Gabriela Gogiu din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Cine vrea să fie vaccinat se poate adresa DSP Olt

Medicii care au acceptat vaccinul sfătuiesc populaţia să facă acelaşi lucru. „Eu o să mă vaccinez chiar astăzi pentru că până acum nu am avut timp. Cred că acesta este singurul mijloc de luptă împotriva gripei porcine şi nu înţeleg de ce să nu-l facem“, a spus medicul Luminiţa Dumitrescu.

Toţi cei interesaţi de vaccinul împotriva gripei noi se pot adresa DSP Olt pentru a fi imunizaţi. Medicii îi aşteaptă chiar şi pe ziarişti. „Oricine solicită acest vaccin poate fi imunizat. Avem doze destule“, a precizat asistenta Gabriela Gogiu.

Dacă până acum le-a fost teamă de vaccinul împotriva gripei porcine, oltenii iau acum în calcul varianta imunizării. „Sinceră să fiu, până acum nu am avut încredere în acest vaccin. Am mai văzut şi pe la televizor că mulţi medici îl refuză şi mi-a fost cam frică. Dar acum chiar vreau să fiu vaccinată, că am văzut că se îmbolnăvesc tot mai mulţi oameni şi de la noi şi mă tem“, a spus Laura Mitrache, contabilă, de 36 de ani.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite