Slatina: Fraudă de trei miliarde la Direcţia Sanitar Veterinară Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Constantin, fostul şef al instituţiei, este acuzat că a acordat ilegal sporuri şi concedii. Neregulile au fost descoperie de reprezentanţii Corpului de Control al primului-ministru. Fostul director se disculpă şi spune că îşi va demonstra cu acte nevinovăţia.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina fac cercetări într-un dosar care îl vizează pe fostul director al Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt, Radu Constantin. Acesta este acuzat că pe vremea când se era director, mai exact în perioada 2009 – 2010, ar fi prejudiciat instituţia cu aproximativ trei milarde de lei.

„În 2010, Corpul de Control al primului-ministru, cel al ANSVSA, Curtea de Conturi Olt precum şi auditul unei firme private  au verificat activitatea instituţiei noastre, ocazie cu care au fost constatat mai multe nereguli. Astfel în perioada 2009 - 2010 au fost acordate illegal  sporuri şi avansuri. De asemenea s-a stabilit că amenzile date unor societăţi nu au fost raportate la Finanţe. În urma raportului întocmit de Corpul de Control s-a făcut o expertiză contabilă şi s-a constatat că au fost încasaţi illegal aproximativ 800 de milioane”, a spus Veronel Bolborea, actualul director al DSVSA Olt.

“Eu am sesizat Corpul de Control”


Radu Constantin susţine că acuzaţiile care îi sunt aduse sunt false. “Chiar eu am sesizat Corpul de Control al primului-ministru pentru a verifica activitatea instituţiei. Dacă eram vinovat, vă daţi seama că nu mai făceam lucrul acesta. Voi face o conferinţă de presă şi voi demonstra cu acte că nu este adevărat ceea ce se spune despre mine. Aici sunt alte probleme la mijloc”, a explicat fostul director. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite