Slatina: Francezii au dat lecţii de agricultură oltenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întâlnirea oltenilor cu francezii a avut loc la Consiliul Judeţean
Întâlnirea oltenilor cu francezii a avut loc la Consiliul Judeţean

O echipă de fermieri francezi din zona Loiret a venit ieri la Slatina să îi înveţe pe olteni să facă agricultură performantă. Au povestit cum au pus pe picioare fermele lor şi  cum reuşesc să facă bani din cultivarea cerealelor şi i-au îndemnat pe agriculturii noştri să le ceară sfatul ori de câte ori au nevoie.

Luc Thomas a fost primul fermier francez care şi-a prezentat afacerea. „Am 98 de hectare de teren pe care cultiv în special cereale. Grâul este de cea mai bună calitate, folosit pentru patiserie, iar orzul este folosit pentru prepararea berii. Anul acesta am înfiinţat şi un han rural la fermă“, le-a povestit Thomas agricultorilor olteni care s-au adunat în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean.
Cea mai mare parte a terenurilor agricole sunt luate de Thomas în arendă. Pentru a obţie producţii mari şi în anii secetoşi, fermierul francez irigă 60 din cele aproape 100 de hectare pe care le are în arendă. Nu a investit în utilaje, aşa cum fac fermierii din România şi foloseşte maşinile unei scoietăţi agricole, ori de câte ori are nevoie.
Prezentarea a avut loc în cadrul parteneriatului încheiat între judeţul Olt şi Departamentul loiret, din Franţa.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite