Slatina: Fostul primar din Coteana a fost jefuit de un localnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marin Dumitriu, fostul primar al comunei Coteana
Marin Dumitriu, fostul primar al comunei Coteana

Hoţul a mai intrat şi în casele altor doi bătrâni, de unde a furat bani şi alimente. Una dintre victime, Floarea Moţoi, susţine că bărbatul a ameninţat-o cu pistolul, a lovit-o şi apoi ar fi încercat să o violeze.

Trei bătrâni din comuna olteană Coteana, printre care şi fostul primar al localităţii, Marin Dumitriu, au fost tâlhăriţi de un localnic, de Crăciun. În căutare de hrană, Gheorghe Peţea, de 48 de ani, care locuieşte singur şi nu are serviciu, a intrat în casele celor trei oameni şi, prin ameninţare, le-a furat vinul şi mâncarea. “Era ceasul în jur de zece, seara. Eram în casă, la televizor. Dintr-o dată am auzit un zgomot în camera alăturată şi am ieşit să văd ce este. Când m-am uitat, uşile erau deschise, iar din noptieră îmi lipseau bani, în jur de 360 de lei. M-am îmbrăcat şi am plecat să anunţ poliţia”, povesteşte Dumitriu, fostul edil al localităţii între anii 1957-1962.

Ion Enache arată pe unde a intrat hoţul în casa unuia dintre vecinii săi

Ion Enache arată cum a intrat hoţul în casa unuia dintre vecinii săi

Hoţul şi-a ales victimele numai bătrâni care locuiesc singuri. “A intrat şi în casa unui vecin, Gheorghe Vlaicu, un bătrân bolnav, care stă tot singur. I-a cerut bani, omul nu a avut să-I dea şi, dacă a văzut aşa, hoţul s-a pus la masă. A mâncat, a băut şi a plecat”, a povestit Ion Enache, vecin cu bătrânii prădaţi.

image

Floarea Moţoi

“M-a lovit şi a încercat să mă violeze”   

O altă victimă a lui Gheorghe Peţea este o bătrână de 74 de ani, pe nume Floarea Moţoi. Femeia, vecină cu ceilalţi doi bătrâni, susţine că acesta a bătut-o şi a încercat să o violeze. “M-am trezit cu el peste mine în casă, l-am recunoscut cum l-am văzut. Mi-a pus pistolul în spate şi a zis că mă omoară. M-a lovit, a vrut să mă violeze, dar m-am luptat cu el şi am scăpat. I-am spus să mă lase că îi dau bani când iau pensia. I-am dat o sticlă de vin din beci, ca să plece, da’ nu s-a mulţumit. Mi-a furat două găini şi carne de porc şi pe urmă a plecat. Cum am scăpat de el m-am dus direct la poliţie”, povesteşte îngrozită bătrâna.

Floarea Moţoi arată locul unde s-a luptat cu hoţul

Bătrâna spune că bărbatul de 48 de ani a lovit-o şi a târât-o pe jos

Poliţiştii l-au prins imediat pe hoţ şi l-au arestat. “Persoana în cauză a fost încarcerată în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Bărbatul este cercetat pentru infracţiunile de tâlhărie şi violare de domiciliu”, a declarat comisarul Claudia Radu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite