Slatina: Florin Puşcaşu participă la toate concursurile din ziare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Puşcaşu decupează toate taloanele din ziarul Click
Florin Puşcaşu decupează toate taloanele din ziarul Click

Trimite zilnic zeci de taloane la concursurile din ziare şi reviste şi citeşte toate publicaţiile care sunt pe piaţă. Este pasionat de viaţa vedetelor şi este cu evenimentele la zi.

De 20 de ani citeşte zilnic fiecare ziar sau revistă de pe piaţă şi ştie totul despre viaţa oamenilor politici, a vedetelor de televiziune, cântăreţilor sau actorilor. Decupează articolele care îi plac sau care îi sunt folositoare, iar pe altele le oferă rudelor şi cunoscuţilor pentru că ştie exact de ce este ineteresat fiecare. „Mă pasionează tot ce ţine de cotidian, de oamenii care ne înconjoară. Îmi place să citesc ziare, reviste chiar şi cele pentru femei. Merg zilnic la chioşc şi cumpăr tot ce apare”, a spus Florin Puşcaşu.
Nu vrea să spună însă câţi bani cheltuie pe ziare şi reviste, dar recunoaşte că nu e o pasiune ieftină. „Costă mult că nu e nimic pe gratis azi, decât Adevărul de Seară. Sunt câteva milioane pe lună pe care le dau, dar nu vreau să spun sumă exactă ca să nu afle soţia”, a glumit Florin Puşcaşu.

A luat masa cu Dan Negru şi Vlad Enăchescu

Nu este pasionat doar de ziare, ci şi de concursurile şi taloanele din publicaţii. Nu ratează unul şi trimite zilnic zeci de plicuri la Bucureşti. A şi câştigat de câteva ori. „În 94’ am participat la concursul Guvernulal României organizat de ziarul Flagrant şi am fost desemnat câştigător. Am luat 1 milion de lei. Am câştigat 300 de euro şi de la ziarul Adevărul acum câţiva ani când tot la fel mi-am imaginat un guvern. Am câştigat şi un alt concurs „Cine ştie câştigă”, dar eu am prtaicipat la multe”, a spus Florin Puşcaşu.
Cel mai mult i-a plăcut un concurs organizat de un ziar prin care cititorii puteau să ia cina cu o vedetă. A trimis pentru toate personalităţile, dar nu s-a întâlnit decât cu Dan Negru şi Vlad Enăchescu. „Dan Negru este foarte simpatic, este vesel şi l-am întrebat o mulţime de lucruri şi a rămas uimit câte ştiu despre el. I-am spus tot ce citisem eu de-a lungul anilor despre viaţa şi cariera lui. Şi Vlad Enăchescu mi-a făcut o impresie bună. Este un tip serios, un profesionist”, a explicat Florin Puşcaşu. Are însă un regret, nu a ajuns să ia masa cu Simona Pătruleasa pe care o admiră mult. „Mi-aş fi dorit să mă întâlnesc cu Simona, îmi plăcea mult de ea când prezenta ştirile sportive şi ştiam totul despre ea”, a spus Florin Puşcaşu.

Rebusuri la minut

A lucrat peste 20 de ani la ALRO Slatina ca analist de sisteme informatice, iar acum este pensionar şi îşi dedică timpul lecturii şi completează rebusuri. În doar câteva minute umple pătrăţelul de literele care alcătuiesc cuvintele încruşişate. „Când mergeam în concedii se mirau oamenii de pe plajă cât de repede fac un rebus. Acum de când sunt pensionar mi-am perfecţionat tehnica şi le termin imediat. Am participat şi la concusuri de rebusuri. Acum pe cele mai simple le decupez şi le dau rudelor să le completeze”, a precizat Florin Puşcaşu.



NĂSCUT
7 iunie 1950, Mioveni, judeţul Argeş
STUDII
Facultatea de Matematică Bucureşti
FAMILIE
Casătorit, 2 copii

CE-I PLACE

În tinereţe am colecţionat timbre şi cărţi, acum am dat toate cărţile şi claxoarele care le-am avut. Îmi place să citesc, să stau de vorbă cu oamenii mai ales cu cei corecţi care îşi fac treaba aşa cum trebuie.

CE NU-I PLACE
Nu suport minciuna, răutatea, invidia şi oamenii leneşi. În ziua de azi din ce în ce mai mulţi oameni nu-şi mai fac treaba, nu se respectă pe ei şi pe colegii lui. Preferă să chiulească.


De ce nu v-aţi făcut ziarist?
Pentru că această meserie nu era atunci la modă. Toţi dădeau la facultăţi cu profil tehnic şi am făcut şi eu ce făcea toată lumea. Mi-a plăcut mult meseria mea, iar presa a rămas o pasiune.

Care sunt vedetele dumneavostră peferate?
Îmi place Ion Cristoiu pentru că este un om serios, de Traian Băsescu pentru că are fler şi dă replici inteligente şi de Simona Pătruleasa pentru că este o prezentoare bună.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite