Slatina: Fitness în aer liber, pe spaţiul verde de pe bulevard

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au probat nerăbdători aparatele
Copiii au probat nerăbdători aparatele

Abia ce au fost amenajate, şi aparatele fitness instalate în spaţiul verde nou înfiinţat pe bulevard au început să atragă tinerii.

Slătinenii au mai câştigat un spaţiu verde în municipiu, unde se vor putea relaxa. Primăria Slatina a demarat amenjarea celor circa 19.000 metri pătraţi de spaţiu verde pe Bulevardul AI Cuza, zona gară (vizavi de Unitatea Militară), proiect în valoare de 1,5 milioane lei, finanţat de Ministerul Mediului. Principalul punct de atracţie sunt aparatele fitness, proiect inedit în judeţ, unde indiferent de vârstă, cei care doresc să se menţină în formă o pot face în aer liber, dar şi gratuit. Se munceşte pentru amenajarea noilor spaţii, până la sfârşitul lunii urmând să fie amplasat şi un loc de joacă şi o fântână.
Nici nu au fost amplasate bine, că aparatele au şi început să-i atragă pe tineri, care abia aşteptau să le încerce. De dimineaţă, nerăbdători, elevii de la şcoala din apropiere şi-au înfrânt curiozitatea în pauzele dintre ore şi au dat iama la aparate.
„Sunt încântat de aparate, iar cel mai mult îmi place bicicleta. Putem să ne jucăm, dar şi să ne întreţinem condiţia fizică”, spune Iulian Ana, elev în clasa a IV-a la Şcoala „George Poboran”.

fitness parc

Mai sceptici, adulţii nu prea văd cu ochi buni investiţia. Şi, aşa cum se întâmplă de obicei atunci când se face ceva, se găsesc şi cârcotaşi. „O maimuţăreală! Avem drumuri neasfaltate, dar ne arde de muşchi. Stau de 20 de ani la casă şi merg prin noroaie. În primul rând, nici nu sunt amplasate bine, să fi fost măcar mai în centru, să vină tinerii”, este de părere Ion V. Omul ne arată stratul de pământ strâns pe lângă parcări: „Nu sunt în stare nici să dea cu mătura cum trebuie. Dau pe deasupra, iar stratul de ţărână se strânge lângă trotuar. De-aia speli maşina azi, iar mâine e praful la loc pe ea. „Chitie” ne mai trebuia!”.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite