Slatina: Femeia care voia să îşi abandoneze bebeluşul s-a răzgândit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariana State e fericită că va rămâne alături de fetiţa sa
Mariana State e fericită că va rămâne alături de fetiţa sa

Iubitul şi fratele ei au consins-o să nu renunţe la copil şi să îl ia acasă. Mariana State, de 33 de ani, din comuna olteană Icoana, a plecat ieri din spital împreună cu fetiţa pe care a adus-o pe lume pe 1 Decembrie şi pe care intenţiona să o abandoneze.

Tânăra mămică spunea, la câteva zile după naştere, că nu are cu ce să îşi crească bebeluşul şi că pentru binele lui vrea să îl lase în grija statului. “Tatăl copilului m-a părăsit. Acum locuiesc cu mama mea, care e oarbă, şi cu fratele meu. Avem mizerie, şobolani, e vai de noi. Trăim toţi din pensia mamei şi din ce mai strângem eu şi fratele când mergem cu ziua pe la săteni. Cu ce să cresc copilul dacă nu am nici eu ce să mănânc?”, spunea femeia. Nicolae Cărămizaru, concubinul Marianei, mama acestuia, dar şi fratele tinerei au aflat din presă despre intenţia ei şi au mers imediat la spital pentru a o convinge să renunţe la acest gând. “Cum să abandoneze copilul? Îl ia acasă, că unde mâncăm noi, mănâncă şi el. Noi nu am ştiut că a născut, fiindcă ea a plecat de la noi. Am aflat din presă ce vrea să facă şi am venit să o luăm acasă”, a spus Măndica Cărămizaru, bunica bebeluşului.

A recunoscut copilul

Nicolae Cărămizaru a venit vineri la spital şi a recunoscut bebeluşul. “Copilul nu va mai fi abandonat. Tatăl a venit şi l-a recunoscut iar astăzi (ieri n.r.), fetiţa va pleca acasă împreună cu mama sa”, a precizat Adina Ioţu, asistenta social Maternităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Proaspăta mămică este fericită că bebeluşul va rămâne alături de ea. Femeia i-a ales deja şi un nume fetiţei sale, pe care a luat-o acasă chiar ieri, de Moş Nicolae. “O va chema Ionela Cristina. Normal că sunt fericită că fetiţa va rămâne lângă mine. Aşa, cu ajutorul concubinului şi a mama lui voi reuşi să o cresc”, a spus mama micuţei.

Infobox

Imediat cum au aflat despre caz, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt au mers la spital şi au stat de vorbă cu mămica. Potrivit acestora, existau două posibilităţi: fie copilul era dat în grija unui asistent maternal, fie erau demarate procedurile pentru adopţie.  

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite