Slatina: Felicia Filip şi K 1 au cântat Balade din Carpaţi la "Slatina, dragostea mea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Felicia Filip şi formaţia K1 le-au adus slătinenilor „Balade din Carpaţi”, spectacol prezentat pe marile scene ale lumii din Viena, Roma sau Bruxelles.

La Slatina, a fost a doua reprezentaţie, după Bucureşti, iar publicul slătinean i-a răsplătit cu apluaze pe membrii formaţiei K1, pe actorul Vlad Rădescu, interpretul lui Ciprian Porumbescu în filmul cu acelaşi nume care a recitat pasaje din balade, dar şi pe soprana Felicia Filip, născută la Slatina.
Pe acordurile viorii, chitării, naiului sau tobelor, spectatorii au retrăit  poveştile cu zâne, prinţi şi feţi-frumoşi, dar şi faptele de vitejie ale haiducilor spuse de Vlad Rădescu, au tremurat la fiecare arie interpretată de Felicia Filip şi au ţinut ritmul alături de K1.
Iar la final cu mic cum mare slătinenii au cântat alături de artiştii de pe scenă „Hai să trăim cu se trăieşte/Hai să iubim cu se iubeşte/Şi joacă, toţi ca unul/”. Cu publicul la picioare, Felicia Filip a intonat imnul naţional şi i-a invitat pe slătineni să cânte alături de ea.

„Trebuie să nu apreciem valorile”


Pe lângă un spectacol de muzică şi poezie, sutele de slătineni au aplaudat şi pe cei 84 de profesori care au pregătit elevii care au mers la olimpiadele naţionale şi internaţionale. 19 firme din oraş care au făcut investiţii şi şi-au amenajat spaţiile comerciale au primit diplome de merit, printre aceştia numărându-se şi familia Memish, albanezii care fac bragă şi îngheţată.
Ioana Anuţa şi compania Pirelli au fost desemnate „Personalităţile Anului”, iar ministrul administraţiei şi internelor, Vasile Blaga a primit titlul de Cetăţean de Onoare. Cel mai emoţionant moment al serii a fost decernarea celui de-al doilea titlul de cetăţean de onoare omului de cultură Visi Ghencea. Distincţia a fost înmânată de regizorul Mihai Lungeanu, fiicei lui Visi, în aplauzele publicului care s-a ridicat în picioare. „Pe această scenă am jucat alături de tatăl meu pentru că m-a luat de mică la teatru. M-a adus aici să văd cum se nasc poveşti. Teatrul i-a fost dragostea dintâi”, a spus Nora, fiica lui Visi Ghencea.
„Trebuie să nu apreciem valorile, să nu le lăsăm să treacă pe lângă noi. În acestă seară pe scenă au urcat numai artişti slătineni de mare valoare”, a precizat primarul Darius Vâlcov.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite