Slatina: Familia şi colegii sunt răvăşiţi de moartea elevei olimpice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bunicul Ilenei a plâns ore în şir lângă fotografia cu nepoata sa. foto: Virgil Lăpădatu
Bunicul Ilenei a plâns ore în şir lângă fotografia cu nepoata sa. foto: Virgil Lăpădatu

Medicii legişti au găsit pe mâinile fetei urmele unor tăieturi vechi, cicatrizate. În urmă cu doi ani, tânăra şi-a tăiat venele, dar a fost salvată la timp.

Un bunic care mângâie şi sărută poza nepoatei şi o mamă care cheamă vecinii la pomana fetei. Atât a rămas în urma Ilenei Cheroiu, tânăra care s-a sinucis miercuri seara pentru că tatăl ei a aflat că are note mici la matematică.
Cuprinşi de durere, părinţii şi prietenii o plâng pe Ileana, eleva olimpică de la Colegiul Naţional Radu Greceanu, pasionată de poezie şi teatru. „Era lumina ochilor mei. Of, ce fată am avut!“, se tânguia Gheorghe Cheroiu de 77 de ani, bunicul fetei.
„Veniţi, veniţi cu toţii la pomana fiicei mele. Să mâncăm cu toţii din mâncarea ei. Sărăcuţa de ea, s-a dus aşa de tânără. Îmi duc fata la cimitir îmbrăcată în rochie de mireasă“, striga mama fetei.

„Glumea şi se juca mereu“

Şi prietenii din copilărie îşi amintesc de ea ca de o tânără veselă care iubea viaţa. „Jucam tenis la poartă de câte ori venea acasă. Era veselă, mereu cu zâmbetul pe buze, mereu plină de viaţă. Glumea şi se juca mereu“, a spus Toni Pavel, de 20 de ani, unul din prietenii Ilenei.
Chiar dacă în ochii tuturor Ileana părea o tânără veselă şi lipsită de griji, fata avea probleme grave şi nu era prima dată când încerca să îşi ia viaţa. „Avea pe ambele braţe, la nivelul pumnului răni cicatrizate. Din câte se pare în urmă cu doi ani a încercat să îşi taie venele. Atunci nu a reuşit, dar se pare că acum şi-a dus planurile până la capăt“, a spus Sorin Lesnic, medicul legist care i-a făcut autopsia tinerei.
Poliţia cercetează în continuare acest caz şi au fost interogaţi toţi colegii şi profesorii tinerei. „Este un caz clar de sinucidere, dar pentru a înţelege motivele care au determinat-o pe tânără să facă acest gest, poliţiştii au vorbit cu colegii, profesorii şi rudele fetei“, a spus Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt.
Ileana va fi înmormântată mâine în cimitirul din comuna Brâncoveni.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite