Slatina: Familia minorei pe care un fost preot a batjocorit-o vrea ca acesta să fie pedepsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii spun că fostul preot încerca să le seducă pe enoriaşe.

Rudele Larisei Elena Văduva, minora de 15 ani, din comuna Vulpeni, pe care un fost preot din localitate, Mircea Popescu, de 35 de ani, a batjocorit-o cer să se facă dreptate. Bunicii fetei spun că, dacă acesta nu va fi închis, se vor răzbuna pe el şi îşi vor face dreptate singuri. “Mi-a distrus nepoata, mi-a nenorocit familia. Dacă justiţia nu îşi face treaba îl voi omorâ cu mâna mea pe acest nenorocit”, a spus Mihai Văduva, bunicul minorei.

image

Larisa Elena Văduva, alături de mama sa, Mimi Văduva

„M-a dus pe câmp şi m-a dezbrăcat, a vrut să mă violeze. După ce a văzut că sunt virgină, m-a lăsat în pace. M-a pus să îi fac sex oral. M-am opus iar el m-a forţat. M-a dus apoi acasă şi a zis să nu spun la nimeni ce s-a întâmplat că dacă o voi face va fi rău de mine”, a povestit, plângând, minora. De frică, fata le-a povestit părinţilor ce a păţit abia după trei zile de la incident. Familia a depus plângere la poliţie împotriva preotului.

Mircea Popescu, zis şi Popa Capră a slujit în urmă cu aproape şapte ani la o biserică din comuna Dobreţu. El şi-a pierdut parohia după ce mai multe tinere din localitate l-au acuzat de viol, iar una dintre ele ar fi rămas chiar şi însărcinată. „Ştiu că în urmă cu mai mulţi ani, când era preot la noi, în Dobreţu,  a avut o relaţie cu o fată de aici din sat. A lăsat-o gravidă. Copilul e la fată, nu ştiu dacă îi plăteşte pensie alimentară. Fata nu mai stă în comună, s-a căsătorit în altă parte şi locuieşte acolo, cu soţul”, a povestit Ana Alexandru, poştăriţa din comuna Dobreţu.

image

„S-a legat şi de nepoata mea”

Localnicii spun că fostul preot avea un comportament ciudat şi fată de enoriaşe. „I-a zis unei femei care se plângea la el că i-a murit tatăl, şi care a întrebat cât costă o liturghie, că rezolvă cu ea pe ochi frumoşi. S-a legat şi de nepoata mea. Când am văzut aşa, am strâns semnături de la oameni şi plângeri împotriva lui şi m-am dus cu ele la episcopie. Cei de acolo l-au dat imediat afară”, a povestit Ionel Toader, bunicul unei minore pe care fostul preot ar fi încercat să o violeze. Florea Popescu, ţârcovnicul din Dobreţu spune că şi el ştie de aventurile fostului preot.

image

„Când cântam cu el la biserică ştiu că avea relaţii cu două minore din Dobreţu. Cu una dintre ele a plecat la Craiova, unde stătea ea, el şi-a pus o perucă în cap şi s-au filmat în timp ce făceau sex. Altă dată, eram cu Crăciunu prin comună şi a intrat în casă la o fată şi nu mai ieşea. Dumnezeu ştie ce or fi făcut ei acolo. Ce păţeam şi eu cu el... . Când trebuia să îmi iau salariul îmi spunea să iau viteză”, a povestit târcovnicul.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite