Slatina: Familia îl plânge pe băiatul mort din cauza unei fracturi la parastasul de 3 săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce medicii Mircea Tuşciuc şi Paul Iancu îşi desfăşoară activitatea la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, familia Grigore îşi jeleşte fiul la pomana de 3 săptămâni.

Zi plină de durere pentru familia Grigore din comuna olteană Şerbăneşti. Părinţii şi rudele micuţului Cristian i-au făcut astăzi parastas băiatului. Îndurerat, tatăl lui Cristian Grigore, comentează dur reîntoarcerea la serviciu a medicului chirurg Mircea Tuşciuc şi a ortopedului Paul Iancu. „Nu e normal ce se întâmplă. În ce ţară trăim? La 3 săptămâni de când băiatul meu a murit, eu îi fac pomană astăzi, iar ei muncesc de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Nu s-au gândit cei care i-au chemat la muncă că pot omorî oricând pe altcineva?“, a declarat pentru Adevărul de Seară tatăl micuţului Cristian. Familia băiatului urmează în continuare calea legală, pentru a-i face pe medicii Tuşciuc şi Iancu să plătescă pentru fapta lor. „Am înaintat dosarul la Parchetul de la Craiova. Vreau să stea măcar o lună închişi, să sufere şi ei, deşi asta nici nu se compară cu ce ne-au făcut ei nouă“, a mai spus Constantin Grigore.

„Nu avem încredere în actul medical“

Nemulţumirile pacienţilor cu privire la atitudinea medicilor slătineni şi la modul cum înţeleg aceştia să-şi facă meseria continuă. Am întâlnit astăzi, la poarta SJU Slatina o familie tristă. Deşi ar fi trebuit să fie în culmea fericirii, o tânără mămică care a născut în urmă cu 3 săptămâni este nevoită să meargă cu bebeluşul ei la un spital din Capitală pentru a afla ce probleme de sănătate are, pentru că la SJU Slatina niciun cadru medical nu a reuşit să afle. „La naştere copilul a avut nişte probleme respiratorii, dar de atunci au trecut săptămâni, am stat numai în spital dar nu am aflat nici până în ziua de azi ce probleme are bebeluşul“, spune dezamăgită Loredana Dorobănţoiu. „Nu avem încredere în actul medical. Am auzit tot felul de cazuri din acest spital şi pe cel al copilului care a murit de la o fractură, nu e posibil să păţim noi, oamenii, aşa ceva. În cazul nostru ginecologul a dat vina pe pediatru şi invers, dau vina pe aparate, pe lipsa de bani. Noi credem că nu sunt bani, dar atitudinea cadrelor medicale nu are de-a face cu acest lucru“, completează Florin Gogoaşă, bunicul copilului.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite