Slatina: Familia Grigore cere daune de 110.000 lei medicilor Tuşciuc şi Iancu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţii Grigore au fost audiaţi de magistraţii din Craiova, s-au constituit parte civilă şi au cerut daune morale şi materiale medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Părinţii lui Cristian Grigore, copilul de nouă ani din comuna Şerbăneşti care a murit în luna mai a anului trecut din cauza unei banale fracturi la mână au fost audiaţi în cursul săptămânii trecute de procurorii din Craiova dar şi de comisia Colegiului Medicilor Olt. „Am declarat la Colegiul Medicilor tot ce s-a întâmplat cu copilul nostru de când a fost internat în spital până când l-am luat acasă mort. Am cerut daune morale de 1 miliard (lei vechi) şi daune materiale de 100 milioane (lei vechi) medicilor Tuşciuc Mircea şi Iancu Paul.  Acum aşteptăm să vedem ce va decide instanţaNimic nu ne va putea aduce copilul înapoi, dar vrem să-i facem să plătească pe doctorii care ne-au omorât copilul“, a declarat Constantin Grigore, tatăl lui Cristian Grigore.



Decizia Colegiului Medicilor poate fi contestată

Ancheta Colegiului Medicilor este şi ea pe ultima sută de metri. „Am solicitat opinia unui for profesional, respectiv a clinicilor de ortopedie din Craiova pentru a nu fi acuzaţi de subiectivism. Îndată ce vom primi un răspuns, comisia de disciplină se va reuni şi va lua o decizie în acest caz. Se va lua în considerare ceea ce au declarat membri familiei, medicii învinuiţi, opinia clinicilor.  Decizia luată de Colegiul Medicilor Olt poate fi contestată de toate părţile. Contestaţia va fi analizată de Colegiul Medicilor din România“, a declarat medicul Costache Marinache, preşedintele Colegiului Medicilor Olt.

image
image

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova au început urmărirea penală împotriva chirurgului Mircea Tuşciuc şi a ortopedului Paul Iancu pe 11 ianuarie, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi cei doi riscă pedeapsa cu închisoarea de la doi până la şapte ani.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite