Slatina: Falsificatori de acte şi premise de conducere, săltaţi de procurorii DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Olt, sub coordonarea unui procuror de la DIICOT – Biroul Teritorial Olt au organizat astăzi o acţiune cu scopul destructurării unui grup infracţional organizat care se ocupa cu falsificarea şi contrafacerea de acte de identitate şi permise de conducere de provenienţă bulgară.

Sprijiniţi de mascaţi şi mai mulţi poliţişti din Olt, oamenii legii au fost efect 11 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Craiova, judeţul Dolj, oraşelor Piatra Olt şi Potcoava, judeţul Olt, şi comuna Coţofeni, judeţul Dolj.
“La percheziţii, poliţiştii au găsit permise de conducere şi cărţi de identitate false de provenienţă bulgară şi italiană, xerocopii ale documentelor de identitate false, suma de 20.307 lei, o mahmudea din metal de culoare galbenă, un HDD, un radiocasetofon, 3 cuţite cu teaca de diferite dimensiuni, registre cu facturi şi adeverinţe de primire şi plată şi 25 file CEC”, se arată într-un comunicat al poliţiei.

image

Potrivit anchetatorilor, a fost începută urmărirea penală împotriva inculpaţilor: Gică Găman, Radu Ciucurel, Laurenţiu Mihai, Toma Ion Gomanu, Irinel Adam, Mihai Sârbu, Udrea Marin, Viorel Brânduşa, Viorel Rădulescu, Codruţ Miuţescu şi Ion Toma au constituit pe raza judeţelor Olt şi Dolj un grup infracţional organizat, având ca lideri pe Găman Gică şi Brînduşa Viorel, în scopul falsificării şi contrafacerii de acte de identitate şi permise de conducere de provenienţă bulgară şi italiană. Au fost executate 8 mandate de aducere pe numele altor persoane, care au fost conduse la sediul SCCO Olt. Conform datelor anchetei, învinuiţii comercializau documentele falsificate contra unor sume de bani cuprinse între 3000 şi 5000 lei.

“În cauză a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de Iniţierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup, în vederea săvârşirii de infracţiuni, contrabandă calificată, deţinerea sau portul de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept, „fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals privind identitatea şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, se mai arată în comunicat.

În continuare se fac cercetări pentru pentru identificarea şi prinderea întregii reţele de falsificatori.














Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite