Slatina: Fac memorii şi strâng semnături să evite comasarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii şi părinţii elevilor de la Şcoala Vlaicu Vodă sunt nemulţumiţi de intenţia primăriei. Aceştia se vor întâlni cu edilii pe 25 ianuarie pentru a discuta menţinerea sau desfiinţarea unităţii de învăţământ.

image

Şcoala Vlaicu Vodă Slatina

Vestea comasării Şcolii Vlaicu Vodă cu Şcoala Nr. 5, ambele din Slatina a generat nemulţumiri în rândul părinţilor şi cadrelor didactice de la întâia unitate de învăţământ. „Pe 20 decembrie am fost chemată la Inspectoratul Şcolar să dau informaţii cu privire la localul şcolii, la numărul de elevi, dar fără să mi se spună că ori Şcoala Nr. 7 ori Şcoala Nr. 5 se vor desfiinţa obligatoriu. Dacă am fi desfiinţaţi noi, cartierul nostru, Crişan II ar rămâne fără nicio unitate şcolară“, a spus Ioana Vlădescu, directoarea Şcolii Nr. 7 din Slatina.

image

Virginia Cioabă, liderul de sindicat

„Este ilegală măsura. Efectivul de elevi al şcolii noastre este de 406, stabil în ultimii doi ani şi cu tendinţă de creştere în ultimul an. Noi am făcut un memoriu pe care l-am trimis la sindicat, inspectorat, Consiliul Judeţean şi Prefectură“,  Virginia Cioabă, liderul de sindicat al profesorilor de la Şcoala Vlaicu Vodă.

„Nu e normal să se întâmple aşa ceva“

Şi părinţii elevilor care învaţă în această unitate şcolară s-au alăturat demersului colectivului de cadre didactice. „Părinţii şi locatarii cartierului Crişan II nu sunt de acord ca şcoala să se mute, dacă acest lucru se va întâmpla. Noi strângem semnături de la toţi părinţii pentru ca această comasare să nu se întâmple. Nici dacă ar veni cei de la Şcoala Nr. 5 la noi nu e bine, pentru că ar avea de suferit cadrele didactice“, spune Dragoş Dună, preşedintele comitetului de părinţi. „Eu cred că la ce am făcut noi pentru judeţul acesta nu e normal să se întâmple aşa ceva“, spune profesoara Sorina Marinescu. Dacă la Şcoala Vlaicu Vodă vestea comasării a venit ca un trăznet, conducerea Şcolii Nr. 5, unde învaţă 360 de elevi, nu comentează subiectul până când nu se va lua o decizie oficială.

image

Şcoala nr. 5 Slatina

În timp ce reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt susţin că este o procedură în derulare, conducerea Primăriei Slatina va discuta cu profesorii şi cu părinţii elevilor care învaţă în cele două unităţi şcolare, în urma căreia se va lua o decizie privind comasarea.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite