Slatina: Examenul de permis, bătaie de cap pentru viitorii şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi dintre posesorii de permis din judeţul Olt sunt bărbaţi. Potrivit reprezentanţilor DRPCÎV Olt, promovabilitatea a crescut de când examenul auto se susţine pe calculator.

Examenul pentru obţinerea permisului de conducere le crează dificultăţi viitorilor şoferi olteni. Din cei 5.703 de candidaţi care au susţinut examenul auto de la începutul anului, 2.472 au fost admişi la proba pe calculator, iar 1.645 la cea de traseu. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut a crescut numărul de promovabilitate a candidaţilor la sală şi a scăzut cel la traseu.

„În aceeaşi perioadă a anului 2010, din cele 6.953 de persoane programate, 5.930 s-au prezentat pentru a susţine proba teoretică. Dintre acetea, 2.259 au fost admise la sală şi 1.662 la traseu. Proba cea mai grea este la traseu, aici pică mai mulţi decât la sală. Însă, ca o comparaţie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, procentajul celor care au luat permisul de conducere este îmbunătăţit. În 2010, 38, 09% dintre candidaţi au fost admişi, iar în 2011 s-a înregistrat o promovabilitate de 43,35%”, a explicat Florin Hoară, şeful Direcţiei de Redim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (DRPCÎV) Olt. Potrivit acestuia, de când se susţine examenul auto în format electronic, numărul celor admişi a crescut.

image

Dorin Adrian Pătru a luat examenul la sală din a treia încercare

„Am picat cu 21 de puncte”

Tinerii care vor să obţină permisul auto pot găsi pe site-ul www.drpcîv.ro toate întrebările pentru categoriile A şi B. Chiar şi aşa, unii dintre candidaţi vin nepregătiţi la examen. „Am picat cu 21 de puncte, am avut foarte mari emoţii. E a doua oară când dau examenul pentru permis. Nu m-am grăbit, dar nu ştiu ce s-a întâmplat, poate că nu m-am pregătit suficient”, a spus Emilia Iliaş, din Slatina. Dorin Adrian Pătru, din Caracal, un alt candidat, a ieşit fericit din sală, după ce a fost admis la proba teoretică. „Am luat examenul cu 22 de puncte, este a treia oară când îl dau. Nu mi s-a părut dificil, dacă înveţi nu e deloc greu ”, a spus tânărul. Îl Olt sunt 111.856 de şoferi, dintre care peste 86.000 bărbaţi, iar peste 25.000 femei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite