Slatina: Eric Anyah Yartey bagă mingea oltenilor în poartă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eric Anyah Yartey
Eric Anyah Yartey

A venit din Ghana pentru a face fotbal de performanţă în România. Visul lui este să devină la fel de bun ca şi fotbalistul brazilian Ronaldo.

Şi-a lăsat departe familia, prietenii şi ţara şi a venit în România să joace fotbal. Nu regretă că a făcut acest sacrificiu pentru că fotbalul e viaţa lui, mărturiseşte Eric. “Am început să practic acest sport la 13 ani. Tatăl şi unchiul meu au fost fotbalişti, iar eu am ales tot fotbalul pentru că asta mi-a plăcut Nu regret că am făcut alegerea asta fiind că nu mă văd făcând altceva. Cred că fotbalul mi se potriveşte şi voi continua cu el atât cât voi putea“, a povestit Eric Anyah Yartey.
Prima echipă la care a jucat este Ken Harrison Babies St. Mirren FC. Apoi a activat la Nad Gunneks, după care a venit în România. “Am venit aici în urmă cu trei ani, ca jucător la echipa Câmpia Turzii. Apoi am jucat la Dacia Mioveni, Tricolorul Breaza şi, în cele din urmă, la Progresul Corabia. Mi-am făcut foarte mulţi prieteni aici, în România. E mai greu cu limba, pentru că nu ştiu să vorbesc bine şi nu înţeleg chiar tot, dar mă descurc”, mărturiseşte tânărul.
În prezent locuieşte la Slatina, iar din această toamnă este fotbalist la FC Piatra Olt.

Vrea să joace fotbal în Franţa

Nu şi-a mai văzut familia de aproape un an, dar abia aşteaptă finalul campionatului pentru a putea merge acasă. “Îmi e dor de mama, de tata, de fraţi şi de prieteni. Abia aştept să îi revăd. Mi-e dor şi de mâncare de-acolo. Şi aici e bună mâncare, mai ales caşcavalul pane şi ceapa, dar tot mâncarea din Ghana e pe primul loc”, mărturiseşte Eric. Tânărul îl are ca model pe fotbalistul Ronaldo, din Brazilia. Îşi doreşte ca într-o zi să joace fotbal la nivelul lui, dar în Franţa.
Fotbalistul este pasionat şi de alte sporturi, cum ar fi ping-pong-ul şi boxul, dar nu le-a practicat niciodată.
Tânărul mărturiseşte că ţine foarte mult la galeria echipei FC Piatra Olt, pentru că suporterii îi  susţin pe el şi pe coechipieri tot timpul meciului. “Suporterii cântă pe toată durata meciului, iar asta îmi ridică moralul şi îmi dă putere să lupt. Sunt şi suporteri răutăcioşi care  spun tot felul de lucruri urâte sau îmi zic “băi, negrule”, dar nu mă supăr pe ei şi îi înţeleg. Cred că niciun fotbalist nu e plăcut de toţi suporterii”, a mai spus tânărul.
El speră ca în sezonul viitor să reuşeaşcă promovarea în Liga a II-a cu actuala sa formaţie. “Dacă echipa merge bine, poate promovăm. La Piatra Olt avem un antrenor cu mult caracter, nu ne jigneşte, ne încurajează. Vorbeşte cu jucătorii, e şmecher şi putem obţine rezultate”, a încheiat Eric.

Profil
Născut. 19 noiembrie 1985 Ghana
Studii. Holy Trinity Cathedral Secondary School
Idealuri. Îşi doreşte să devină unul dintre cei mai buni fotbalişti din lume

Ce-i place
Să mă plimb cu prietenii şi să ascult muzică . Îmi plac foarte mult călătoriile mai ales atunci când sunt însoţit de o persoană dragă.

Ce nu-i place
Să pierd un meci de fotbal. Detest oamenii răi, care înjură şi vorbesc urât. Nu suport scandalurile şi încerc să stau cât mai departe de ele.

Întrebări şi răspunsuri

Cum ţi se par antrenamentele de aici?
Antrenamentele de la echipa la care joc acum mi se par profesioniste. La alte formaţii faci acelaşi antrenament în fiecare zi, dar aici nu e aşa. Mereu faci un alt fel de pregătire, e multă disciplină la echipă.

Te-ai gândit vreodată să renunţi la fotbal şi să te întorci în ţara ta?
M-am gândit să mă întorc în ţara mea, dar să renunţ la fotbal, niciodată. Nu aş putea să fac altceva în afară de fotbal, pentru că iubesc prea mult acest sport.



Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite