Slatina: Elevii de la Şcoala din Ipoteşti: "Nu vrem director un profesor de religie!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au protestat în faţa Şcolii din Ipoteşti
Elevii au protestat în faţa Şcolii din Ipoteşti

În timp ce părinţii copiilor susţin că directorul Şcolii din Ipoteşti a fost înlocuit din motive politice, actualul director crede că elevii au fost manipulaţi.

Protest "spontan" la Şcoala cu clasele I-VIII din comuna Ipoteşti, judeţul Olt. Elevii şi părinţii lor s-au strâns ieri în faţa unităţii de învăţământ şi au protestat pentru că directoarea şcolii, Ecaterina Ene a fost înlocuită cu un profesor de religie, Alexandru Nicolae, fost preot în localitate. „Luni dimineaţă, doamna directore Ene a fost schimbată fără niciun motiv anume. Eu cred că este o problemă politică aici. Actualul director este un profesor de religie, nu este un cadru didactic care să fie totuşi cu mintea sus faţă de ceilalţi profesori, de elevi şi de noi părinţii. Dânsu nu este un profesor bun. Vorbeşte urât pe stradă, la şcoală, ameninţă copiii”, a spus Elena Bolboacă, mama unui elev.

Părinţii elevilor le-au cerut explicaţii reprezentanţilor IŞJ Olt

Părinţii le-au cerut explicaţii reprezentanţilor ISJ Olt

O altă mamă susţine că fiul său nu a mai mers ieri la şcoală pentru că actualul director l-ar fi ameninţat că îl va exmatricula. „Domnul director i-a spus fiului meu că îl va da afară din şcoală pentru că a bătut un alt copil. În primul rând, nu este aşa, copilul nu a bătut pe nimeni, iar în al doilea rând, nu se face aşa ceva cu un copil, să îl ameninţi”, a spus Vasilica Truţă, mama altui elev.

„Cred că elevii au fost manipulaţi”

Actualul director spune că iniţial elevii l-au primit bine şi că dintr-o dată s-au întors împotriva lui. „Cred că aceşti elevi au fost manipulaţi de un cadru didactic care a luat legătura cu unul dintre părinţi şi acela i-a întors pe toţi împotriva mea”,  a spus Alexandru Nicolae, actualul director.

Alexandru Nicolae, actualul director al şcolii

Alexandru Nicolae, actualul director al şcolii

Elevii susţin că singuri au luat decizia de a protesta şi că nu se vor opri până când vechea directoare nu va fi repusă în funcţie. "Nu vrem director un profesor de religie! O vrem înapoi pe doamna directoare!", au strigat copiii. Ecaterina Ene a fost director timp de 14 ani la Şcoala din Ipoteşti. Ea spune că nu ştie motivul pentru care a fost schimbată, dar că va cere explicaţii cu privire la înlocuirea sa. „Mi-a expirat mandatul pe data de 10 mai, anul aceasta. De la inspectorat mi s-a prelungit decizia de a funcţiona ca director până la sfârşitul anului şcolar 2009-2010. Apoi, pentru anul 2010-2011 mi se reînoise decizia până la următorul concurs. Luni m-am trezit schimbată din funcţie fără să ştiu din ce motiv. Voi merge la domnii de la Inspectoratul Şcolar şi voi cere explicaţii, pentru că nu se poate aşa”,  a spus Ecaterina Ene.

Ecaterina Ene, fosta directoare a şcolii

Ecaterina Ene, fosta directoare a şcolii

Reprezentanţi ai ISJ au mers la Ipoteşti

O echipă de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Olt a mers ieri la Şcoala din Ipoteşti, pentru a clarifica situaţia. „Doamnei directoare îi expirase mandatul şi avea o decizie provizorie de a funcţiona ca director, dânsa putând fi înlocuită în orice moment”, a explicat Gabriela Constantinescu, inspector şcolar.
Reprezentanţii ISJ au convocat ieri Consiliul Profesoral, întrucât în timpul când elevii protestau, profesorii nu se aflau în şcoală. “Când  am ajuns aici nu am găsit niciun cadru didactic. Urmează să convocăm un consiliu profesoral pentru a vedea, atât poziţia profesorilor privind schimbarea directorului, cât şi cum îşi justifică aceştia timpul pe care ar fi trebuit să îl petreacă cu elevii la orele de curs. Sunt multe probleme la această şcoală, pe care trebuie să le analizăm”,  a spus inspectorul şcolar Gabriela Constantinescu. Potrivit acesteia, pentru că au lipsit de la ore, profesorii riscă de la mustrare scrisă până la diminuarea salariilor.

Alexandru Milica, localnic

Alexandru Milica, localnic

„Păi pe vremea mea era aşa ceva?”

Localnicii spun că aşa ceva nu au mai întâlnit, ca elevii să protesteze pentru că vor un alt director. „I-am auzit când ţipau în faţa şcolii. Păi pe vremea mea era aşa ceva? Nu se poate ca un elev să spună el pe cine vrea şi pe cine nu vrea la conducere. Aceşti copii au fost manipulaţi pentru că altfel nu ar fi ştiut ei să facă aşa ceva”, a spus Alexandru Milică.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite