Slatina: Elevii au fost învăţaţi să se ferească de traficanţii de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii Şcolii Eugen Ionescu din Slatina au primit vizita poliţiştilor şi a reprezentanţilor Clubului Soroptimist care i-au învăţat să se ferească de traficanţii de persoane.

Citeşte şi:

Se învaţă bine la minus 30 de grade!

Elevii au primit liber la chiulit

Ce este traficul de persoane? Cine sunt victimele traficanţilor de persoane? Ce trebuie să facă dacă au cunoştinţă de un asemenea caz? Sunt numai câteva din întrebările la care au primit răspuns elevii Şcolii Eugen Ionescu din Slatina, care a găzduit ieri activitatea „Stop traficului de fiinţe umane- Fiinţele umane nu se cumpără“. Poliţiştii şi reprezentanţii Clubului Soroptimist din Slatina le-au explicat adolescenţilor tot ce trebuie să ştie despre traficul de persoane. După ce au vizionat câteva filmuleţe, copiii le-au ascultat sfaturile poliţiştilor. „Tinerii trebuie să aibă grijă la anturaje, să apeleze la oamenii de încredere pentru rezolvarea problemelor, să nu dea crezare ofertelor tentante din ziare înainte de a le verifica“, a spus agent Roxana Bocai, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Elevii au ascultat de poliţişti

Deşi nu se văd ca posibile victime ale traficanţilor de persoane, elevii au ascultat de sfaturile oamenilor legii. „Mi s-a părut interesant ce ne-au spus poliţiştii dar e foarte greu să credem că am putea fi noi persoanele traficate. Până nu ţi se întâmplă ceva nu vezi“, a spus Ramona Barbu, de 14 ani. Dacă vorbele oamenilor legii nu au fost destul de convingătoare, cazurile concrete le-au dat de gândit tinerilor. „Din informaţiile noastre la nivelul judeţului Olt au existat două cazuri de trafic de persoane, însă informaţiile sunt confidenţiale“, a explicat agent Roxana Bocai. Acţiunea va continua. „Ne dorim să-i învăţăm pe elevii noştri cum să se ferească de aceste situaţii“, a precizat prof. Graţiela Popa, preşedinta Clubului Soroptimist.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite