Slatina: Elena Antonescu, coregrafa care transformă amintirile în opere de artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este pasionată de scrapbooking şi vrea să îi înveţe pe slătineni cum să îşi personalizeze amintirile şi cum să câştige bani din acest gen de artă.

Este instructor de dans la Casa de Cultură a Tineretului din Slatina şi de curând a descoperit scrapbooking-ul, arta de a-ţi personaliza pozele, albumele şi aminitirile cu diferite materiale. Acum îşi împarte timpul între creaţie şi dans. „La 5 ani am descoperit arta. Părinţii m-au dus la şcoala de arte  şi am făcut de toate, pian, vioară, xilofon, dar nu m-au încântat, ultiam clasă unde am ajuns a fost cea de balet şi acolo am rămas”, a povestit Elena.
Este instructor şi vrea să îşi facă o trupă de dans cu care să participe la concursuri, festivaluri şi spectacole. „Am reuşit să strâng câţiva tineri cu care o să fac o trupă de dans contemporan. Acest gen implică şi elemente de actorie, mimica feţei este foarte importantă”, a spus coregrafa.

Industrie a felicitărilor de nuntă


De aproximativ un an de zile, Elena practică şi scrapbooking-ul, o artă care este foarte răspândită în Europa şi SUA unde există cluburi şi zeci de membrii, iar oamenii se întâlnesc periodic ca să facă schimb de idei şi să îşi prezinte creaţiile. ”Am ajuns să cunosc acest tip de artă graţie prietenei mele, Veronica Svanstrom care locuieşte în Suedia unde scrap-ul este la modă. De când mi l-a prezentat am ştiut că mi se potriveşte şi am început să fac şi eu felicitări, fotografii. Prima mea operă a fost o felicitare de 1 Martie”, a explicat Elena.Scrapbooking-ul a apărut în SUA în 1800 şi a fost pracicat chiar şi de Thomas Jefferson şi Mark Twain. „Vreau să fac cunoscută această artă la Slatina chiar dacă noi, oltenii suntem reticenţi la nou. Trebuie să le demonstrezi oamenilor că este un lucru util, că se pot câştiga bani”, a precizat Elena.
Vrea să facă din scrap o adevărată afacere. „Vreau să încep o adevărată industrie a felicitărilor de muncă facute prin scrapbooking. Fiecare dintre noi vrea să aibă ceva deosebit la nuntă, ca să îl reprezinte. Aceste obiecte făcute manual o să fie din ce în ce mai căutate în viitor”, a spus Elena.


NĂSCUTĂ
16.04.1981, Slatina
STUDII
Facultatea de Drept Bucureşti
IDEALURI
Vrea să înfiinţeze un club de scrapboking


CE-I PLACE
Dansul şi muzica, arta în general, tot ce este frumos şi bun. Îmi place să ofer obiectele pe care le fac prietenilor pentru că fiecare obiect făcut trebuie oferit.

CE NU-I PLACE
Nu suport nepăsarea, minciuna, falsitatea şi lipsa de impliacre. Nu-mi place că oamenii sunt prea preocupaţi de ziua de mâine şi nu mai au timp pentru hobbyuri.

Ce poate să ofere scrapbooking-ul?

Îţi dezvoltă foarte multe abilităţi, răbdarea, imaginaţia, creativitatea. Fiecare dintre noi avem acel „ceva” pe care trebuie să îl exploatăm. Este o metodă de relaxare şi poţi face un cadou frumos celor din jur.

De ce vin tinerii la dans?
Cei mai mulţi pentru a face performanţă. Vor să ajungă dansatori profesionişti sau corergrafi aşa cum văd la televizor foarte repede. Tinerii din ziua de azi sunt foarte grăbiţi.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite