Slatina: Edilii se apucă de afaceri- fac turism pe malul Oltului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale vor ca investiţia Clubul Nautis Plaja Olt, realizată de fonduri europene. să fie o afacere profitabilă în viitor, iar locul să fie vizitat de turişti.

Dacă acum zona Ştradului Plaja Olt arată ca după război, autorităţile locale promit că în câţiva ani slătinenii vor avea un loc de agrement unic. Terenuri pentru toate sporturile, loc de căţărare, loc de picnic, spa, terase, baruri şi restaurante, dar şi un debarcader pentru hidrobiciclete, bărci cu vele şi alte ambarcaţiuni care vor acosta aici. Toate acestea se vor întinde pe 6 hectare.
Proiectul are o valoare totală de 34 669 195 de lei, contribuţia Primăriei Slatina fiind de 19 026 694 de lei. Până la 24 octombrie autorităţile locale trebuie să depună proiectele tehnice, în câteva zile organizându-se deja licitaţiile pentru desemnarea firmei care le va face.

Concursuri de caiac- canoe pe Olt

Autorităţile locale îşi propun ca în acest club să se organizeze şi competiţii sportive, iar investiţia să fie şi una profitabilă. „Complexul trebuie să ne aducă bani şi sper că va fi un cel mai căutat loc din oraş atât pe timp de vară, cât şi pe timp de iarnă. Vrem să vină şi oameni din alte judeţe. Intenţionăm să organizăm şi competiţii sportive şi ne gândim la cele de caiac-canoe pentru că pista pe care o vom face este potrivită pentru astfel de manifestări. Este un proiect la care am ţinut foarte mult şi care a fost acceptat după un an de zile de la depunere”, a spus Minel Prina, administrator public din cadrul Primăriei Slatina.
Pentru mulţi slătineni totul pare un vis pentru că de ani de zile zona de la Plaja Olt este neîngrijită şi nici după ce ştrandul a fost închiriat în acest an unei firme private, locul nu a fost populat. „Acolo este o zonă superbă, iar dacă au câştigat proiectul şi o să dea şi Uniunea ceva atunci este bine, dar în ritmul în care se lucrează la noi, cred că îl termină în 10 ani”, a spus Mariana Lugojanu, de 32 de ani, asistentă.




Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite