Slatina: Edilii pun lacătul pe primării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Judeţean nu a împărţit frăţeşte bugetul pe anul 2010
Consiliul Judeţean nu a împărţit frăţeşte bugetul pe anul 2010

Primarii din mai multe localităţi sunt nemulţumiţi de împărţirea banilor în judeţ şi spun că sumele alocate nu le ajung nici măcar pentru salarii, iar pentru investiţii vor apela la credite.

Împărţirea fondurilor pentru echilibrarea bugetelor locale de Conisiliul Judeţean (CJ) a declanşat un adevărat război între primari şi mai marii judeţului. Unii edili s-au simţit umiliţi de sumele derizorii primite anul acesta de la CJ şi şi-au strigat nemulţumirea. „Ce să facem cu 5000 lei, în condiţiile în care numai pentru salariile pe o lună, primăria Coloneşti are nevoie de peste 40.000 lei? Bnii ăştia nu ne ajung nici să plătim paza. O să închidem uşa primăriei şi o să legăm un câine mare de uşă, să ne păzească sediul“, a spus Marian Rădulescu, primarul din Coloneşti.

Nemulţumiri şi la Slatina

Şi primarul Slatinei, Darius Vâlcov, a declarat că suma de 200.000 lei alocată Slatinei este bătaie de joc. „Nu se poate ca Slatina şi Caracalul să primească câte 200.000 lei, iar pentru oraşul Piatra-Olt Consiliul Judeţean a alocat 700.000 lei. Nu se poate aşa ceva, asta este bătaie de joc. Sunt foarte multe comune care au primit mult mai mult decât reşedinţa de judeţ“, a spus, nemulţumit, edilul Slatinei.
În replică, preşedintele CJ, Paul Stăneascu, a explicat că prin această împărţire a făcut un echilibru între sumele acordate de Guvern şi cele venite de la CJ. „Nu am făcut altceva decât să echilibrez bugetele locale. Localităţile care au primit sume mai mari au proiecte în derulare şi au foarte mare nevoie de bani. Cele care au primit mai puţin de la CJ anul acesta au primit anul trecut mai mult de la Guvern“, a explicat Stănescu.
Doar 21 de primării din Olt vor putea să investească în infrastructura rutieră, din banii alocaţi de CJ Olt.

Infobox
Cele mai „bogate“ comune

Localităţile care au primit cele mai mari foduri de la CJ anul acesta sunt:
Oboga- 800.000 lei
Fălcoiu- 680.000 lei
Bărăşti- 640.000 lei
Giuvărăşti- 600.000 lei
Obârşia- 600.000 lei
Priseaca- 560.000 lei
Dobrosloveni- 500.000 lei


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite