Slatina: Echipele României s-au calificat în finala Campionatului Balcanic de Tenis de Masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele României de cadete, cadeţi, junioare şi juniori s-au calificat în finalelele pe echipe ale Campionatului Blacanic de Tenis de Masă care se desfăşoară în aceste zile la Slatina.

Sportivii români vor cu orice preţ să obţină medaliile de aur ale Balcaniadei de Tenis de Masă. Tenismenii din lotul naţional al României au câştigat până acum, la echipe, meciurile împotriva sportivilor din Bosnia, Muntenegru şi Albania şi Macedoniei. Sportivii din lotul naţional au câştigat până acum, la echipe, meciurile împotriva Bosniei, Muntenegrului şi Albaniei, atât la cadeţi, cât şi la juniori (feminin şi masculin). Cadeţii au câştigat toate meciurile cu 3-0, la fel şi junioarele, în timp ce echipa de juniori a bătut Muntenegru cu 3-1, iar Bosnia şi Macedonia cu 3-0. Toate cele patru echipe ale României vor întâlni în finală reprezentativele similare ale Serbiei.
Dan Daniel, de 15 ani din Bistriţa a câştigat până acum 2 meciuri şi este fericit că s-a calificat în finală. „Este o competiţie foarte grea, mult mai grea decât mă aşteptam. Mă bucur că am ajuns în finală şi sper să obţinem aurul. Mi-am propus ca la această competiţie să câştig 3-4 medalii, toate de aur dacă se poate” , a spus sportivul.


Tenismenii Români recunoscuţi la nivel internaţional

Din lotul României fac parte şi 4 sportivi slătineni, Alin Spelbuş, la cadeţi, Irina Ciobanu şi Diana Lupu la cadate şi Diana Dragnea la junioare.
„Sportivii nostri sunt bine cotaţi la nivel naţional, iar rezultatele pe care le-au obţinut de-a lungul anului ne-au recomandat ca să organizăm acest campionat aici şi ne bucurăm. Sperăm ca sportivii nostri să obţină multe premii şi medalii şi să le arate slătinenilor că sunt adevăraţi campioni”, a spus Petre Arnăutu, antrenor de tenis de masă.
Irina Ciobanu, de 15 ani, una dintre slătinencele care face parte din lotul naţional şi-a propus să câştige 4 medalii. „Este o competiţie grea şi aş vrea să câştis patru medalii, la dublu, la dublu mixt, la simplu şi cu echipa. Aş vrea ca toate să fie de aur, dar la dublu mixt se poate şi argint”, a explicat Irina.
Valorea sportivilor români este recunoscută şi de celelalte echipe. „Noi suntem încă departe de tenisul din România. Aici sunt sportivi foarte bine pregătiţi care au rezultate foarte bune la competiţiile internaţionale. Noi suntem încă la început, dar sperăm să obţinem la acest campionat câtev medalii, fie ele de bronz sau argint”, a spus Viorel Uţă, antrenorul echipei de junioare a Macedoniei.
În această dimineaţă s-au jucat calificările pentru proba de simplu, sportivii români intrând la mese după amiază pentru probele de dublu şi dublu mixt. Tragerile la sorţi pentru stabilirea echipelor cu care se vor întâlni jucătorii noştri au avut la orele prânzului.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite