Slatina: După ce a pierdut jumătate din curte şi ieşirea de urgenţă, Serviciul de Ambulanţă a rămas şi fără un depozit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt spune că nu mai este nici spaţiu şi nu sunt nici bani pentru construirea unui alt depozit.

După ce o familie din Slatina a revendicat şi a câştigat în instanţă 1.319 mp, o parte a terenului din curtea SJA Olt, iar Consiliul Judeţean, în patrimoniul căruia se afla terenul revendicat, a emis o hotărâre prin care restituia proprietarilor suprafaţa cu pricina, acelaşi for a decis ieri, pentru a evita posibilele litigii cu actualul proprietar, să demoleze hangarul situat pe acest teren. Conducerea Ambulanţei se aştepta ca acest lucru să se întâmple. „Proprietarul ne-a somat de nenumărate ori să eliberăm acest teren. Va fi foarte greu să ne descurcăm fără acest hangar. Acolo avem depozitate materiale, ambulanţe. În cursul iernii ţineam salvările acolo pentru a le proteja de frig şi le ţineam la încărcat. Vara stau în curte“, a spus Laurenţiu Moisiu, managerul SJA Olt. Deocamdată şefii de la Ambulanţă nu dispun nici de bani, nici de un nou spaţiu pentru a ridica o nouă construcţie. „Nu avem posibilităţi să facem un nou depozit. La iarnă o să ţinem ambulanţele în frig“, a explicat Moisiu. Conducerea Ambulanţei speră să fie păstraţi stâlpii de susţinere ai construcţiei, ulterior fiind utilizaţi la ridicarea unei copertine de serviciu pentru salvări.

Ambulanţa a pierdut şi ieşirea de urgenţă

Pe lângă hangarul cu pricina, SJA Olt a pierdut odată cu acest teren şi ieşirea de urgenţă. „Dacă va fi vreodată blocată ieşirea principală, o să întârziem la solicitări, pentru că nu mai avem nicio altă ieşire. Pe acest teren se afla şi ieşirea doi de urgenţă“, a spus managerul Laurenţiu Moisiu. Actualul proprietar al terenului aflat în curtea SJA Olt a făcut o ofertă de vânzare Consiliului Judeţean, însă nu a fost acceptată din cauza preţului exorbitant, se precizează în hotărârea CJ. Dacă instituţia ar fi dorit să cumpere terenul în termen de 30 de zile de la primirea ofertei proprietarii cereau 175 euro/mp. Dacă era cumpărat între 30-60 de zile preţul urca la 185 euro/mp, iar dacă tranzacţia avea loc la 120 de zile preţul ajungea la 235 euro/mp. Închirierea suprafeţei ar fi costat 2.500 euro/lună.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite