Slatina: Dunărea a inundat curţile locuitorilor din Gârcov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătenii din Gârcov se pregătesc din nou de inundaţii, după ce apele Dunării au inundat 228 de hectare de păşune şi câteva locuinţe ale localnicilor.

Localităţile Corabia, Gârcov, Ianca, Grojibodu, Gura Padinii şi Orlea se află sub avertizarea de cod portocaliu, care expiră pe 9 iunie. Până acum au fost inundate în Corabia 62 de hectare de păşune aflate în proprietatea primăriei, iar faleza este acoperită cu apă. „Din informaţiile primite de la Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi Sistemul de Gopodărirea a Apelor Olt, la ora 09.00, cota de inundaţie a fost depăşită la Mira port Corabia cu 25 de cm, ajungând la 575 cm ( H-575 cm, C.I.-550 cm) iar debitul este de 11200 mc/s faţă de 8000 de mc/s media multianuală a acestei perioade“, a spus Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

12 curţi inundate în Gârcov

Sătenii din Gârcov se luptă cu apele pentru a doua oară în acest an. „Locuitorii sunt liniştiţi pentru că primăria are grijă de ei. Au fost inundate 12 curţi, şi mai sunt 50-100 de metri până ajunge la case. Avem sacii cu nisip pregătiţi, sunt în curtea primăriei, şi o să îi folosim îndată ce se înrăutăţeşte situaţia. Acum e linişte, apele scad“, a spus Adrian Cranta, primarul comunei Gârcov. Situaţia este monitorizată permanent de ISU Olt, Serviciul de Gospodărire a Apelor Olt şi de comitetele locale penru situaţii de urgenţă ale localităţilor aflate sub avertizarea de cod portocaliu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite